Voedzaam!

In de reeks ‘educatief’ besteden we wat aandacht aan de voedingswaarden van diverse producten. Want voedsel zorgt voor energie. En zonder energie doen wij niets. Dus is het nuttig om te leren wat zoal voedzaam is. Daarom bestaat er de Voedsewaarde database en leren wij dat er in 100 gram Grolsch bier maar liefst 375 Kj energie zit. Welnu, een Kj staat voor kilo joule, dus 1000 joule. Dat maakt de vraag relevant wat een joule is. Een joule is de energie die verbruikt wordt om een gewicht van 1 kilogram met een kracht van 1 newton te verplaatsen over een afstand van 1 meter. Dus honderd gram Grolsch pils levert genoeg energie om 375 kilogram met een kracht van 1 newton te verplaatsen over een afstand van 1 meter. Maar ook om 1 kilogram met een kracht van 1 newton over een afstand van 375 meter te verplaatsen.

Nou dat is interessant! Doe er uw voordeel mee en kies met zorg de juiste voeding uit!

Share

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .