Ted de Braak

Voor we hem vergeten…

Ted de Braak

Hij zit niet meer in het vak.

Share

1 reactie op “Ted de Braak”

 1. Mat Zegt:

  Een goedemorgen,

  met zeer veel interesse bezoek ik immer uw site. Zelden tot nooit vind ik hierop onwaarheden. In het geval van Ted de Braak slaat u mijns inziens echter volledig de plank mis. Ted de Braak heeft afgelopen jaar zijn comeback geviert in de “Nederlandsche Theaters” en wel als spreekstalmeester van het Wereld Kerstcircus. Zie onderstaand artikel–>

  Henk van der Meyden woensdag 11 februari 2004

  In aflevering zes van ‘Op Avontuur’ portretteert Michiel van Erp voormalig Telegraaf-journalist Henk van der Meyden en zijn vrouw Monica Strotmann. Het echtpaar leidt ook al jaren een goed lopend impresariaat. Ooit begonnen ze vanuit Henk’s liefhebberij voor circussen, maar inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een waar imperium.

  De afgelopen maand zorgde het echtpaar ook voor een aantal primeurs in de Nederlandse showbizz-wereld met de comeback van de Operette (‘Die Czardasfürstin’), het Grootste Zwanenmeer ter Wereld (met 48 zwanen op het podium in plaats van 36) én de comeback van Ted de Braak in het theater als spreekstalmeester van het Wereld Kerstcircus.

  Henk van der Meyden weet als geen ander hoe een verhaal aan de man te brengen. Zo is de uitbreiding van ‘Het Zwanenmeer’ zuiver publicitair bedoeld. Maar helaas gaat het leven van de producent niet altijd over rozen. Zo blijken de zwanen vast te zitten in een sneeuwstorm in Rusland, uitgerekend op de ochtend van een groots opgezette fotosessie voor de nationale pers. Ook Ted de Braak zijn circusdebuut gaat anders dan de producent bedacht had. Ted’s bekende kwinkslagen in zijn presentatieteksten kunnen Henk niet bekoren…

  Michiel van Erp probeert het onnavolgbare tempo van Henk bij te benen en ondertussen van de oude meester ook nog iets te leren over journalistiek. Van der Meyden legt Michiel uit wanneer hij dóór moet vragen aan de acrobaat die een paar maanden geleden trouwde met prinses Stephanie. Henk raakt – zo blijkt – zelden in paniek, heeft ieders sympathie én houdt altijd oog voor het verhaal achter de artiest.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .