De Naakte Molrat

Naakte molrat

Enkele jaren heb ik een abonnement gehad op de dierentuin van Emmen. Als je dan eenmaal een paar keer per jaar in de dierentuin komt, zijn er als snel delen die je over gaat slaan en delen waar je wat langer naar toe gaat. Een van mijn favoriete diersoorten om een tijdje bij te gaan zitten kijken was de naakte molrat. Geweldig om daar naar de commentaren van de bezoekers te luisteren. “Mama, wat is dat voor dier?” “Ik denk een soort van cavia of hamster.” “Zijn dat allemaal baby’s?” “Ja, dat denk ik wel.” Niemand die de moeite nam de uitleg bij de naakte molratten te lezen.
Afgezien van de leuke commentaren zijn het ook hele leuke beestjes om naar te kijken. Met z’n vijven proberen ze door een te smalle opening te gaan en maar blijven proppen tot het uiteindelijk toch lukt. Constant achteruit en vooruit lopen in dezelfde gang, schijnbaar zonder enig doel. Een stukje fruit van de ene naar de andere ruimte slepen, dan weer terug naar de ene en dan toch maar weer naar de andere.
Nou ja, je moet het eigenlijk zelf gaan bekijken. Neem er wel de tijd voor, want het zijn geweldige dieren om eens even goed te bekijken.

Share

2 reacties op “De Naakte Molrat”

  1. De Dappere Man Zegt:

    Was ik maar een NMR, die krijgen tenminste geen griep

  2. Wakkere Burgers - Het Geweten van het Web » Blog Archive » Zemmiphobia Zegt:

    […] Ook zo bang voor de Naakte Molrat? […]

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .