Gordeldier

Het is vandaag de kortste dag van het jaar. Dat brengt een lichtpunt met zich mee: hierna worden de dagen voorlopig alleen maar langer. Oftewel: het einde van de winter is in zicht!

Ik wil even stil staan bij deze dag. Daarom vandaag als dier van de dag een nachtdier, omdat ie het wel prettig zal vinden nu, in deze donkere dagen. Uiteraard wel een van de veelzijdigste nachtdieren, want wakkereburgers wil je alleen het beste voorschotelen.

Vandaag het Gordeldier.

Gordeldier

Het gordeldier is namelijk zeer veelzijdig, ondanks dat ze 19 uur per dag slapen. Gordeldieren doen het bijvoorbeeld erg goed als bal, als muziekinsturment, als stoofpotje, op verkleedpartijtjes, als gebouw en als patriot. Verder worden het gordeldier belangrijke krachten toegeschreven, zoals het begrijpen van je persoonlijke grenzen en je zwakheden. En tot slot doet ie het ook goed in en onder
de auto.

Al met al een noemenswaardig beestje dus, op deze noemenswaardige dag.

Share

1 reactie op “Gordeldier”

  1. Merino Zegt:

    Is dit beest familie van Het Gordondier?

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .