Mooie Dooie Mannenweek Dag#7

De laatste dag alweer van deze Mooie Dooie Mannenweek. Wat heeft deze week ons geleerd? Mij in ieder geval dat er veel meer mooie dooie mannen zijn dan mooie levende mannen. De keus voor deze week was enorm en erg moeilijk. Verder heeft het ons geleerd dat beroemdheden op allerlei verschillende manier sterven en dat het lang niet allemaal overdoses zijn. Het was al met al dus weer een ontzettend leerzame week…

Maar goed vandaag dus de dag waar jullie allemaal op hebben zitten wachten: de grote Finaledag, met al jullie eigen verzoekjes.

We beginnen met James Dean, op verzoek van Juup.

James Dean
8 februari 1931 – 30 september 1955

De mooie acteur reed zichzelf op 24 jarige leeftijd te pletter in zijn Porche Spyder. Daarna werd hij een stijlicoon, wat hij tot op de dag van vandaag is gebleven.

Op verzoek van Barbara: John Lennon, zonder vrouw.

John Lennon
9 oktober 1940 – 8 december 1980

Wat een verschil met zijn jonge jaren, toen hij nog een frisse jongen was. Zijn dood lijkt me een bekend verhaal: hij werd neergeschoten door een Beatle fan die het niet kon verkroppen dat zijn favoriete band er mee op was gehouden en dat John in z’n eentje ook succesvol was.

Tina wil graag haar grote idool Rex Gildo vereeuwigd zien op wakkereburgers:

Rex Gildo
2 juli 1936 of 1939 – 27 oktober 1997

Met de schlagerkoning ging het al een tijdje niet zo lekker en zijn dood is een beetje dubieus, maar waarschijnlijk is hij op 60-jarige leeftijd uit een raam op twee hoog gesprongen. Na een dag in coma te hebben gelegen, overleed hij.

Doro wil graag de in zijn jonge jaren enorm lekkere Marlon Brandon vereeuwigd zien:

Marlon Brando
3 april 1924 – 1 juli 2004

Hij was echter zo lekker, dat hier en hier nog twee fotootjes staan.
De acteur waarvan ook wel wordt gezegd dat hij de grootste acteur aller tijden is, overleed op 80-jarige leeftijd, laten we maar zeggen aan ouderdom.

Op verzoek van Merino: Steve McQueen:

Steve McQueen
24 maart 1930 – 7 november 1980

Hij was een van de beste acteurs van zijn tijd en hield er een wilde levensstijl op na, waarbij snelle auto’s en motors en het doen van z’n eigen stunts niet ontbraken. The King of Cool overleed op 50-jarige leeftijd aan longkanker.

En tot slot twee verzoekjes van Annefleur. De eerste is Burt Lancaster:

Burt Lancaster
2 november 1913 – 20 oktober 1994

Deze acteur leerde zichzelf het acteren aan en deed dat niet onverdienstelijk. Daarnaast richtte hij ook zijn eigen productiemaatschappij op. Hij overleed op 80-jarige leeftijd aan een hartaanval.

En de tweede Dean Martin:

Dean Martin
7 juni 1917 – 25 december 1995

Deze zanger en acteur speelde net zo makkelijk in komedies als in drama’s en zong onder andere met Frank Sinatra. In 1987 stierf zijn zoon bij een vliegtuigongeluk en hij heeft dit verlies nooit kunnen verwerken. Hij zonderde zich af en stierf op 78-jarige leeftijd.

Nog een laatste van mezelf dan, als er toch al zoveel mannen aan bod komen vandaag: Gene Kelly:

Gene Kelly
23 augustus 1912 – 2 februari 1996

Een veelzijdige man: hij was danser, acteur, musicalster, choreograaf, regisseur, tandarts en naar het schijnt spion. Hij stierf op 83-jarige leeftijd aan een hartaanval, hoewel er ook mensen zijn die beweren dat hij stierf tijdens een laatste spionage-opdracht.

Nou mensen, dat was ‘m dan, de tweede Mooie Mannenweek. Ik hoop dat jullie hebben genoten en dat de mooie mannen in jullie dromen voorbij zullen komen.

Share

2 reacties op “Mooie Dooie Mannenweek Dag#7”

  1. Merino Zegt:

    Gelukkig zag KRL het allemaal zwart/wit. Dat heeft toch zo zijn charme.

  2. Annefleur Zegt:

    Heel erg cool dat je m’n dooie favo’s hebt geplaatst!!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .