Huismuis

Huismuis

Gisteren zat ik tv te kijken toen een van mn katten met een muis binnen kwam zetten. Nou vind ik dat in principe alleen maar goed, want ik wil geen muizen in mn huis. Maar meestal zijn de dieren die ik vind al dood. Van deze dacht ik ook dat ie al dood was. Niet dus… En wat doe je dan? Voor een muis ga ik niet de dierenambulance bellen. Er zelf een einde aan maken kon ik ook niet. Buiten zetten was ook geen optie, want ik had geen idee hoe erg t muisje gewond was en misschien had ie dan nog een langere lijdensweg te gaan. Uiteindelijk heb ik besloten het maar aan de katten over te laten.

Het arme muisje is nog zo’n anderhalf uur de hele kamer doorgejaagd voordat een van de katten er een einde aan maakte…

Mijn beslissing het aan de katten over te laten zit me nog steeds niet lekker, hoewel ik niet weet wat ik anders had moeten doen. Daarom vandaag als dier van de dag de huismuis, als een soort van ode aan de muis…

Share

2 reacties op “Huismuis”

 1. Gnalfeel Zegt:

  Held!

 2. Mariette Schierboot Zegt:

  Een alleraardigst verhaal…
  Ik zou de muis (bij lijden) wél de nek omgedraaid hebben!!

  Het hoe en waarom?–> Universele Verklaring voor het Welzijn van Dierenartikel 2 lid b)

  b) Geen dier zal nodeloos gedood worden door een mens of aan een wrede behandeling worden onderworpen.

  meer? –>http://www.wspa.nl/index.html?http://www.wspa.nl/hoehelpt4.html

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .