Europese Grondwet

Als Europese wakkere burger doe je natuurlijk ook even mee aan de referendumwijzer en ga je vervolgens gewoon JA stemmen!!!

grondwet

Ik in ieder geval wel: 92 % overeenkomst!!!! Hoeveel jij???

Share

9 reacties op “Europese Grondwet”

 1. Evita Zegt:

  Wie `ja’ zegt tegen de Europese Grondwet moet weten dat, indien hij wordt aangenomen, Nederland verwordt tot een machteloze provincie

  Diegenen die de Grondwet niet gelezen hebben en de debatten niet willen volgen, wil ik voorhouden dat deze Grondwet komt uit de koker van dezelfden die het Stabiliteitspact hebben bedacht en de euro hebben ingevoerd.

 2. robert Zegt:

  Nederland IS al een macheloze provincie.. En tenzij je graag binnen 25 jaar het slaafje wil worden van een of andere chineze grootindustrieel die net de hele stad heeft opgekocht waar je woont om je te laten werken in een autofabriek die hier geplaatst is omdat we zo’n leuk lage lonen land zijn, is het wel zo handig om als Europa 1 blok te vormen. Op z’n minst op economisch gebied…

  Conclusie: stem voor het voorstel tot vorming van de grondwet..

 3. Merino Zegt:

  60%

  Ik weet het niet. Vind het te ondoorzichtig. Maar ik geef toe dat ik me er dan ook totaal niet in heb verdiept.

  De vragen van de test zijn volgens mij wel door een pro-grondwetter geformuleerd, ze sturen je enigszins richting ‘voor zijn’.

 4. Evita Zegt:

  Ik ben alleen bang dat het ‘pro-grondwet stemmen’ een eerste stap is naar een situatie waarin je als Nederland juist vervalt tot het het zijn van dat nietszeggende landje.

  Nederland heeft één der sterkste economien van Europa, en moet dat straks gaan delen met bijvoorbeeld Polen. Het lijkt me dat dat niet heel erg gunstig is. (…nu ben ik ook een economisch leek hoor..)

  Ik ben voor één Europa als het gaat om open grenzen, militair blok e.d. Niet als het gaat om inperking van vrijheden! Gemenedeler bepaalt dadelijk alles… niet dan?

  Vreemd vind ik het niet dat er weinig mensen pro zijn,..:
  ik heb (vrijwel) geen helder en bondige argumenten gehoord die mij overtuigd hebben voor te stemmen. Ik vraag mij af of iemand die wel gehoord heeft.

  Wat betreft die stemwijzer:
  Geschreven door een pro-grondwet-iemand;
  Op heel veel genoemde punten kun je bijna niet tegen zijn…dit noem ik gekleurd en dus een onzin stemwijzer.

  Dat wilde ik nou ff kwijt,
  Evita

 5. Evita Zegt:

  ..daarbij is angst voor China een slechte raadgever…

 6. Merino Zegt:

  Heb ik niets aan toe te voegen, derhalve verklaart deze reactie zichzelf tot nutteloos en had niet geschreven hoeven worden.

 7. jacques Zegt:

  *ZUCHT*

 8. RW Zegt:

  54%. Tja.

 9. robert Zegt:

  Het is geen angst voor China dat mij neigt tot het kiezen voor een grondwet. En ja, er zal een stukje gemene deler ontstaan. Maar ik denk dat het uiteindelijk zowel de onze als de (bijv) Poolse economie ten goede komt. Het vervallen tot een klein onbetekenend landje is ook nu al een eind op weg. Er zijn bar weinig landen die zich wat aantrekken van Nederland, sterke economie of niet.

  En China is (op economisch gebied) zeker iets om in de gaten te houden. Zo is Rotterdam sinds niet al te lang niet meer de grootste haven in de werled maar een stad in China (ik meen Shanghai, maar dat weet ik zo even niet zeker).

  Stem dus niet voor uit angst, maar uit gezond verstand!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .