God bestaat niet

Muntz & Van de Wint Aflevering 1 dinsdag 7 juni 23.30 uur Ned 3:
Hersenonderzoeker Dick Swaab

‘Wij zijn onze hersenen. Ons lichaam dient er toe om onze hersenen voort te bewegen, van voedsel te voorzien en voort te planten. Wij zijn zeer complexe automaten met een bewustzijn. Onze hersenen berekenen onze beslissingen en bepalen ons gedrag, ons bewustzijn hobbelt daar achteraan en heeft weinig invloed. Wij worden deels bepaald door ons DNA en deels tijdens de vroege ontwikkeling van onze hersenen. De mate van spiritualiteit is genetisch bepaalt en dokter Swaab kan met behulp van een elektrode een bijna doodervaring opwekken. Veel profeten waren epileptici die daarvoor prima behandeld hadden kunnen worden.’

Share

5 reacties op “God bestaat niet”

 1. robert Zegt:

  Sorry, maar ik heb een ongelofelijke hekel aan meneer Muntz… Wat een ├╝ber-annoying eikel is dat zeg!

 2. Merino Zegt:

  Dat is idd zijn breedst uitgemeten feature! Wat dat betreft zou hij een programma samen met Robert Jensen kunnen gaan maken.

 3. robert Zegt:

  Dat zou voor mij waarschijnlijk genoeg zijn een een carriere als zelfmoord terrorist te beginnen…

 4. Juup Bargers Zegt:

  Ik mag hem wel. Weten jullie trouwens hoe een Belgische terrorist een bus opblaast?

 5. Knarf Zegt:

  Met z’n mond?

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .