Kos

Zo, dat was me een weekje wel.. Ik was op vakantie en wel op Kos (dat hoort bij Griekenland voor de geografische nitwits onder ons). Kos is onderdeel van de zogenaamde Dodecanese, een groep van zo’n zeventien Griekse eilanden voor de kust van Turkije. Kos ligt er zelfs zo dicht bij dat als de wind goed staat en je flink je best doet je vanaf Kos stad op het vaste land van Turkije kan pissen.. euh.. urineren bedoel ik..

Is er dan ook nog wat te doen daar? Best wel! Natuurlijk in de zon liggen, maar ook een fiets huren en sportief doen behoort tot de mogelijkheden. Het wordt niet voor niets het ‘fiets eiland’ genoemd. En natuurlijk is een hoop oude meuk… Je kent het wel, die Grieken hadden de neiging om, zelfs voor wij hadden uitgevonden dat berenvellen best warm zijn, al tempels en dingen te bouwen. Nou is Kos het geboorte eiland van Hippocrates, de man die ons de geneeskunde gebracht heeft. En in plaats van dat de beste man nu een ziekenhuis bouwde, bouwde die een tempel voor de god van de geneeskunde, het Asklepion.

Verder schijnen die lui bezet geweest te zijn door de Turken en de Italianen en dus is er bouwstijltechnisch ook nog wel het een en ander te beleven. Kortom: een eiland dat aan te beleven valt voor de veelzijdige bezoeker van Wakkere Burgers.

Share

17 reacties op “Kos”

 1. RW Zegt:

  Nog een feestje! 1000 posts!

  Leuk verhaaltje alleen is er ergens een zin die ik niet begrijp…

 2. robert Zegt:

  Ik heb zelf natuurlijk ook de nodige foto’s gemaakt. Zal binnenkort eens kijken of ik er een paar online kan zetten (voor de geĂ¯nteresseerden onder u..)

  Bij de weg: welke zin?

 3. RW Zegt:

  “Je kent het wel, die Grieken hadden de neiging om zelfs voor wij hadden uitgevonden dat berenvellen best warm zijn al tempels en dingen te bouwen.”

  Hum. Nu snap ik ‘m

 4. robert Zegt:

  Ja, had er nog wat typfoutjes in staan zag ik.. Ik geloof dat ik ze er nu redelijk uitgehaald heb..

 5. De Dappere Man Zegt:

  Dat van dat urineren geloof ik NIETS van. Dan moet het wel HEEL hard waaien volgens mij (of je moet een hele harde straal hebben)

 6. De Dappere Man Zegt:

  btw: Kent u hem nog?

 7. Annefleur Zegt:

  Gefeliciflapstaart Robert, met je invulling van de 1000ste log!

 8. robert Zegt:

  Nou, het waaide er in ieder geval hard! Alleen de verkeerde kant op.. En Turkije ligt echt heel dicht bij! Je ziet het duidelijker liggen dan Texel vanaf Den Helder (al heeft dat wel te maken met het feit dat je bergen hebt op zowel Kos als Turkije en niet op Texel of Den Helder.. đŸ™‚ ). Er liggen in de haven dus ook gewoon 3 Griekse marineschepen en op het hele eiland vind je zo 5 of 6 leger bassisen.. đŸ™‚ Kun je zien dat het toch niet hele erg vlot tussen Griekenland en Turkije

 9. robert Zegt:

  Thnx Annefleur! Eigenlijk had de 1000e natuurlijk plaats moeten vinden op onze verjaardag.. Maar dat is helaas neit meer gelukt..

 10. KRL Zegt:

  Met een beetje inspanning was t wel gelukt. Maar, zie het van de zonnige kant: nu kunnen we vanavond weer de stad in om een feestje te vieren!

 11. Annefleur Zegt:

  Krijg ik dan nu wel te horen waar het feestje is?

 12. robert Zegt:

  Het feetsje is altijd daar waar jij het bouwt.. En naar dat andere feestje ben ik al zo’n 10 jaar op zoek, maar dat heb ik nog nooit gevonden..

 13. Merino Zegt:

  Ik ben bang dat we dat feestje nooit zullen vinden Robert. Dat is altijd voor ‘anderen’.

 14. De Dappere Man Zegt:

  Verdomme robert, ik heb precies hetzelfde als jij…. Het MOET ergens zijn, maar waar??

 15. Merino Zegt:

  Ik heb hier met Robert en RW al menig uurtje over zitten te filosoferen onder het genot van een bier. Nog geen sluitende conclusie kunnen trekken.

 16. robert Zegt:

  Ja, ik denk dat het feestje de meest filosofische kwestie op deze aardkloot is.. Een soort ‘holy grail’ van onze generatie..

 17. Merino Zegt:

  Zo’n ‘Eyes Wide Shut’-feestje…

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .