Lord of War

Lord of War‘, een film over de wapenhandel. Een aanklacht zelfs! Maar wel een met een hoofdpersoon die het heel zwaar heeft met zichzelf.. Flikker toch op! Je bent een wapenhandelaar! Je verkoopt moordtuig aan iedereen die het maar wil kopen… Als ik ergens niet zo goed tegen kan is het tegen dit soort volk.. En dan aankomen met een excuus als ‘Ja, als ik het niet, doet iemand anders het wel’.. Kutsmoes..

Maar het levert eigenlijk wel een goede film op

Share

3 reacties op “Lord of War”

 1. De Dappere Man Zegt:

  ‘Ja, als ik het niet, doet iemand anders het wel’

  Een prachtig voorbeeld van een non-argument; iemands anders handelen gebruiken om dat van jou goed te praten.

  Ik heb liever dat iemand dan zegt: ‘Ik verkoop die wapens, omdat ik uitga van het verantwoordelijkheidsgevoel van de koper. Daarom heb ik er geen problemen mee.’ Daarmee verkondig je tenminste je eigen mening (welliswaar gebaseerd op een (mijns insziens) foutief vertrouwen in de maatschappij, maar goed.

 2. robert Zegt:

  Ben het helemaal met je eens.. Maar ja, ik denk dat er voor het (illegaal) handelen in wapens sowieso niet veel pro-argumenten te verzinnen zijn.. Tenminste geen pro-argumenten die ik als zodanig zou aannemen..

 3. De Dappere Man Zegt:

  Ik moet u in het gelijk stellen amice!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .