Het groot dictee

‘‘Waar blijft mijn croque-monsieur?’’, blèrde de aquarellist naar zijn eega, een voormalige heroïneprostituee, die een half dozijn dictees terug, toen zij nog een frêle spring-in-‘t-veld was, op de vip-plaats van de parkeerfaciliteit de reputatie van een promiscue oud-Tweede-Kamerlid te gronde had gericht.

Herman Koch heeft er een paar schitterende zinnetjes uit weten te persen. Het foutgemiddelde is dan ook met acht gestegen.

Vooruit, nog eentje:

De door treiterijen geteisterde anchorman die in beeld kwam, was het door Jan en alleman voor overgelopen farizeeër versleten kijkcijferkanon; hij werd door onze kunstenmaker beschouwd als bijdetijdse ambassadeur van de jansaliegeest die het janhagel abusievelijk voor excentriciteit verslijt.

Lees meer

Share

2 reacties op “Het groot dictee”

  1. robert Zegt:

    Ik ben geloof ik blij dat ik niet heb meegdaan.. Wil niet eens weten hoeveel fouten ik gemaakt zou hebben.. 🙂

  2. Jennemen Zegt:

    Het was zeker een verbetering ten opzichte van het vorige jaar.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .