Neerlandsch Genootschap ter bevordering van het Belegen Woord

Het Neerlandsch Genootschap ter bevordering van het Belegen Woord stelt zich ten doel om alom vergeten en verstofte woorden aan de vergetelheid te ontrukken. Vooralsnog niet om hen in het hedendaagse spraakgebruik her in te voeren, echter wel om het genoegen van het verloren gewaande wederom te beleven.

addergebroed
bakvis
bastaard
belhamel
bengel

en meer

Share

2 reacties op “Neerlandsch Genootschap ter bevordering van het Belegen Woord”

  1. KRL Zegt:

    Dit is ook een erg leuk onderdeel van de site.

  2. RW Zegt:

    potverdriedubbeltjes. grutjes! sapperloot! Wie kon dit bevroeden!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .