Dwergvleermuis

Gisteravond kwam er iemand bij ons in het hofje een gevonden dwergvleermuis uitzetten. Erg koel. Het is de meest voorkomende soort in Nederland. Je weet wel: die beestjes die rond zonsondergang door je tuin of straat ziet fladderen. Het beestje is slecht een paar centimeter groot en heeft een bijzonder hoge aaibaarheidsfactor als ie op je hand zit!

Dwergvleermuis

Natuurlijk blijft zo’n beest normaal niet op je hand zitten, maar deze sliep. Zij (het was een vrouwtje vertelde de mevrouw die hem uit kwam zetten) werd langzaam wakker en op een gegeven moment krabbelde ze wat op, klom wat naar voren op mijn hand en fladderde zo weg. Erg grappig en bijzonder. 🙂 We hebben haar nu maar geadopteerd en Rogue gedoopt… 😉

Share

6 reacties op “Dwergvleermuis”

 1. Annefleur Zegt:

  En ze noemen jou nu Batman?

 2. robert Zegt:

  Mijn vleermuis taalbegrip is wat roestig geworden, maar ik geloof inderdaad dat zoiets wel eens voorbij kwam gisteravond!

 3. Juup Bargers Zegt:

  We hebben hem nu maar geadopteerd?? Is het nu een hij of een zij?

 4. robert Zegt:

  Je hebt helemaal gelijk Juup! Het is een zij en ik heb mijn logje aangepast. Altijd weer goed om te weten dat we zulke wakkere burgers ons weblog lezen!

 5. KRL Zegt:

  Is er dan eindelijk een waardige vervangster van Johnny?

 6. robert Zegt:

  Daar lijkt het wel op! Ze is helaas alleen wat minder aanhankelijk.. Maar je kunt niet alles kan hebben neem ik aan..

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .