Joost heeft een punt

Laat me dan zien wat Mohammed voor nieuws heeft gebracht, dan zul je alleen kwaadaardige en onmenselijke dingen tegenkomen, zoals zijn opdracht het geloof dat hij predikte met het zwaard te verspreiden.” Het had evengoed een fragmentje uit de laatste verkiezingsspeech van Geert Wilders kunnen zijn, maar het was een uittreksel uit een middeleeuws ‘debat’ tussen de Byzantijnse Keizer Manuel II en een Perzische geleerde in het “Gezegende Jaar des Heerens” 1391.

[…]

Maar nog meer dan de uitspraak op zichzelf, en de geschiedkundige les die de Paus ons misschien probeert te lezen zijn de reacties uit de moslimwereld op zich vooral terug opmerkelijk. Cabaretier Hans Teeuwen drukte het ooit als volgend uit: “Dus als je zegt dat de Islam gewelddadig is worden ze boos en bedreigen ze je? Dat is hetzelfde als je van iemand zegt dat het een loodgieter is. Komt-ie boos langs, repareert-ie je verwarming en dan zegt-ie: Als je nou nog een keer zegt dat ik een loodgieter ben kom ik terug en maak ik die kraan ook!

Lees verder op Fok.nl

Share

2 reacties op “Joost heeft een punt”

 1. De Dappere Man Zegt:

  Het Christendom is vrijwel louter en alleen door het zwaard verspreid, vooral in West-Europa. Lieden als Karel Martel en zoonlief Karel de Grote hebben met klootzakken als Bonifatius en Willibrord en vele andere zogenaamd heilige mensen (vanwelke de moorden door de RK-kerk tot op de dag van vandaag gewoonweg ontkend worden) ontzettend veel doden op hun naam staan. En allemaal (indertijd) ondersteund door menig paus. Ik heb het dan nog niet eens over alle doden die (aan beide kanten) gemaakt zijn tijdens de kruistochten of alle heksenverbrandingen in naam van God.

  Die moslims zijn misschien geen lieverdjes, maar de christenen moeten imho gewoon hun bek houden als het gaat om het verspreiden van het geloof met het zwaard. Ieder ander mag een uitspraak doen hierover en misschien zelfs wel beschuldigend, maar ZEKER niet de paus!!! En hij had beter moeten nadenken toen hij dit even ging citeren.

  … op Fok! nog even wat uitgebereider gereageerd (Flushell)

  shandelijk stuk

  edit:heftige discussie inmiddels

 2. Pistolen P. Zegt:

  kern van het verhaal in het hier en nu is; juulie zeggen wij gelooof met zwaart vespreide, izniet goed he… als juulie geen excuuzes maak, wij aalle ongelovigen afmaak.

  Ik bedoel maar….

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .