Ik is een ander

De Zwitserse arts Olaf Blanke en collega’s onderzochten een 22-jarige vrouw die veel last had van epilepsie, maar verder geestelijk gezond was. Tijdens een chirurgisch onderzoek ontdekten de artsen dat ze met elektrische stroompjes de illusie konden opwekken dat er een persoon vlak bij de vrouw in de buurt stond. Daarvoor prikkelden ze een gebiedje aan de linkerkant van haar brein, de zogeheten temporopari√ɬętale verbinding. Dat gebied speelt een rol bij het onderscheiden van het ‘zelf’ en de ander, en bij het integreren van zintuiglijke informatie over het lichaam.

Lees verder…

Share

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .