Alles wat ik aanraak sterft

‘Jij bent ingebed in de Nederlandse cultuur. Domme mensen moet men met heel eenvoudige middelen de weg wijzen. De vader, de moeder, de grootvader en zo. Want wat weet men eigenlijk van dit soort dingen? Als je niet heel precies op school begint, verlies je dat en is een neger precies hetzelfde als een ander. Een neger heeft ook recht. In zijn eigen cultuur. Maar die neger heeft geen cultuur, dus die hoort hier niet. Die hoort daar in Aruba of weet ik waar, daar zijn ze thuis. Die liggen daar in de zon. Niet dat ik ze minacht. Maar ze passen niet in dit klimaat, ze passen niet hier. Maar ik zou het zalig vinden als ik een neger als dienstbode had. In de verhoudingen van Indië had je een kokkie, en je had iemand die de was deed. Perfect! Niks uitbuiting; het was gewoon één grote harmonie!’

(…)

‘In wezen is geen enkele jood vermoord. In Auschwitz zaten ook niet-joden. Als je de Poolse gegevens nagaat, zijn er iets meer dan achthonderdduizend mensen overleden. Gewoon, aan natuurlijke oorzaken. Het is natuurlijk niet zo dat een kamp een luxe hotel is. Auschwitz was geen vijf-sterrenhotel.’

Aldus Florentine Sophie Rost van Tonningen-Heubel.

Lees het bizarre interview in zijn geheel
. ’t Schijnt dat ze nuchter was toen ze dit alles vertelde.

Share

2 reacties op “Alles wat ik aanraak sterft”

  1. robert Zegt:

    Als ik dit soort dingen lees, weet ik nooit of ik at soort mensen nu heel erg zielig moet vinden of heel erg grappig… Ik ben bang voor het eerste: ze hebben teveel aanhang…

  2. Pistolen P. Zegt:

    Ik vraag me zelfs af of je dit soort sneue types een platform moet geven…

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .