De anatomie van het traanwegsysteem

Ik was even de anatomie van het traanwegsysteem aan het doornemen, i.v.m. co-schappen bij de oogheelkunde en toen stuitte ik op een prachtige foto, waar de anatomie zeer goed en didactisch verantwoord wordt weergegeven:

Traanwegsysteem

De melk gaat vanaf zijn mond via zijn nasopharynx naar zijn neus, en omdat hij tegendruk geeft wordt de melk retrograat via zijn concha inferior en zijn klep van Hasner zijn ductus lacrimalis en saccus lacrimalis ingedrukt, waarna het via de caniculus inferior en superior uit zijn beide puncta spuit (vooral de punctus inferior laat hier een prachtige straal zien, een 8 waard me dunkt).

Ik vraag me alleen af of het nu ook niet in zijn middenoor komt, via zijn buis van Eustachius.

Share

3 reacties op “De anatomie van het traanwegsysteem”

  1. MCDrank Zegt:

    …Volgens mij niet.

  2. KRL Zegt:

    Ik ga mijn best doen alles te onthouden.

  3. De Dappere Man Zegt:

    Dat is je geraden, anders haal je het co-schap niet 😉

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .