Een goed idee

Het onlangs verschenen Microsoft Vista ondersteunt (in ieder geval in de Engelse versie) spraakherkenning. Dan kun je met stemcommando’s je computertje bedienen. Dat is handig voor iedereen die niet (meer) kan typen of geen zin heeft om naar de computer te lopen. En het opent weer nieuwe wegen voor scriptkiddies en ander gespuis. Want je kan dus een mp3-tje vollullen met nare commando’s, die aan een webpagina koppelen en die laten afspelen als een gebruiker die pagina bezoekt. Via de speakers zal Vista netjes de gesproken bevelen uitvoeren.

Is het niet mooi?

Share

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .