Links en rechts

Een interessante kwestie: waarom rijden wij rechts? En de Engelsen links? En de Amerikanen, toch een ex-kolonie van Engeland, rechts? En de Romeinen reden links. Net als in Oeganda. Kamp Zeist viel een tijdje onder Schots recht maar ze reden daar toch rechts. En in Zweden zijn ze op 3 september 1969 gewisseld van rijbaan. Hoe het allemaal zit heeft ene Brian Lucas uitgezocht.

250px-fari-wechsel.jpg

Voor wie er geen genoeg van heeft.

Share

2 reacties op “Links en rechts”

  1. Merino Zegt:

    Nog een leuk weetje:

    While some countries have transferred from left to right, the only case recorded of a transfer from right to left is in Okinawa on 30 July 1978.

  2. De Dappere Man Zegt:

    Angola ook volgens de laatste link…

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .