My Name is Mud

De psychedelische polka van Primus is in ons koude kikkerlandje immer onderkend gebleven. Heb ze ooit gezien op Pinkpop. Daar veroorzaakten zij toentertijd een plaatselijke aardbeving. (Bij de weg, over festivals gesproken: Lowlands heeft een fantastische line-up dit jaar!!)

Dit nummer is niet meteen hun meest toegankelijke. Het bescheiden hitje Winona’s Big Brown Beaver ligt misschien wat soepeler in het gehoor.

De zanger/bassist Les Claypool wordt allom erkend als briljant bassist. Hij speelt met enige regelmaat mee op platen van Tom Waits, en zelfs op een plaatje van een Hollands meiske (nou ja, daarop zingt hij).

Ze hebben ook leuke teksten.

Share

2 reacties op “My Name is Mud”

  1. De Dappere Man Zegt:

    Leuk bandje, kende ik nog niet.

  2. Wakkere Burgers - Het Geweten van het Web » Blog Archive » De slag bij Bunker Hill Zegt:

    […] James Abercrombie zwaargewond (en overleed later). De achternaam van James wordt gebruikt in het eerder genoemde juweeltje “Mud” van de band […]

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .