Wokken

Dader wokmoord krijgt TBS met dwangverpleging
DEN HAAG – De rechtbank in Den Haag heeft de 30-jarige L.L.G. conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM) veroordeeld tot TBS met dwangverpleging. De man doodde vorig jaar de Alphenaar Joost Vastenhouw. Hij hakte zijn slachtoffer in stukken en bakte hem in een wok en een frituurpan.

Volgens de rechter ging L.L.G. op een gruwelijke manier om met het dode lichaam. “Het heeft de vader en de zus van het slachtoffer zeer geschaad. Ook heeft het de samenleving ernstig geschokt.”
De moord zou zijn gepleegd om spirituele redenen. De dader verklaarde dat hij een schuld te vereffenen had uit het vorige leven van het slachtoffer. De geesten van de twee zouden op een ‘hogere dimensie met elkaar strijden’.
Het bakken was nodig om de geest uit het lichaam van de jongen te verdrijven, zo meende de veroordeelde.

Het Pieter Baan Centrum onderzocht de dader en omschreef hem als ‘schizofreen en chronisch paranoïde’. Het PBC noemt hem dan ook niet toerekeningsvatbaar. De rechtbank heeft deze conclusie overgenomen.

Gelukkig hebben we het Pieter Baan Centrum, anders zou deze meneer misschien wel niet voor gek verklaard zijn…

Bij de weg: Lekkere Wokgerechten!

Share

1 reactie op “Wokken”

  1. Pistolen P. Zegt:

    Niet mokkuh, lekkurr wokkuh!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .