Verboden boeken

Interessante site over verboden boeken. Zo leren wij dat het boek De zoon van Dik Trom van C. Joh. Kievit ook verboden is geweest.

Boeken hebben door de eeuwen heen een grote bedreiging gevormd voor staatshoofden en kerken. Pausen, dictators, puriteinen hebben allemaal om verschillende redenen een banvloek uitgesproken over het geschreven woord.

Boeken worden verboden omdat zij in strijd zijn met de heersende ‘morele of politieke moraal’. Grootste verbieders zijn dan ook de hoeders hiervan: kerken en dictatoriale regimes, of hieraan gelieerde organisaties.

Share

1 reactie op “Verboden boeken”

  1. Frank Zegt:

    Opvallend dat het tweede boek van Hitler “table talk” wel toegestaan is.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .