Kliederen

Over Jackson Pollock lezen wij:

Men rekent Pollock tot het Abstract expressionisme samen met zijn tijdgenoot Willem de Kooning. De nadruk op de handeling van het schilderen noemt men action painting waarbij de schilder grote op de grond liggende doeken met sterk ritmische schilderijvullende (all-over-painting) verfpatronen voorzag. Daarbij raakte de verfkwast niet het doek, de verf liep op het doek wat tot drippings leidde. Door het benadrukken van de handeling en het in beeld brengen ervan, is Pollock de voorloper van de happening.

Dat kan je dus ook ook zelf.

Share

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .