Maarten Luther

Voor we hem vergeten…

Maarten Luther

Precies 490 jaar geleden spijkerde hij 95 stellingen tegen de aflaat op de slotkapel van Wittenberg. Ja mensen, het is weer hervormingsdag!

Share

4 reacties op “Maarten Luther”

 1. Merino Zegt:

  Een Hitlervriendje was het…

 2. robert Zegt:

  En ik maar denken dat het Halloween was…

 3. MC Drank Zegt:

  Naast ‘Hervormingsdag’ is het ook de verjaardag van wigger Vanilla -Ice

 4. Bosgeus Zegt:

  Hitlervriendje Benito Mussolini schonk het Vaticaan aan de paus in 1929, hief belasting op de Italiaanse bevolking uit wraak voor het vernietigen van de pauselijke staten de eeuw daar voor. Maarten Luther echter, titelde zijn laatste boek, “Over hoe het pausdom op het werk van de Duivel is gebouwd”. En hij had gelijk. De Rooms Katholieke Kerk tekende een concordaat met Duitsland onder Hitler in 1933.

  Het enige hitlervriendje hier, dat is de paus. 👿
  Mussolini vriendje de paus iets gemakkelijker te bewijzen.
  Maarten Luther een vriend van de paus, zoals Hitler, Mussolimi, Generaal Franco, Koning Philips de Tweede? Ik dacht het niet dus.

  Merino echter, die verzwijgt dat de paus Hitlers belangrijkste vriendje was, die kan zich op zulke wijze bij een dergelijke club scharen. De Contrareformatie beschuldigd vals haar vijanden van hun eigen misdaden, niets nieuws onder de zon.

  Halloween is inderdaad hetzelfde als Reformatie dag robert. 🙂
  31 Oktober.
  De Papisten zien hun bijgelovige angsten bewaarheid…

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .