Topfree Equal Rights Association

Topfree Equal Rights Association

Een initiatief dat wij van Wakkere Burgers uiteraard snoeihard steunen.

Ook in Zweden pikt men het niet langer.

Het Zweedse uitgangspunt:

We demand:

– That women should be allowed to be topless in situations where it is accepted for men to be topless.
– That the breast should not be considered to be a part of the female genitalia.
– That the gender discriminating rules at the swimming pools are removed.
– That the norms that discriminats against women are worked with in schools and at workplaces and so on.
– That the politicians take their responsibility and act in this question.

Share

8 reacties op “Topfree Equal Rights Association”

 1. robert Zegt:

  Tsja.. Die Canadezen zetten gewoon snoeihard kiddiepr0n op hun website en dankzij de Nederlandse wetgever ben ik nu dus ineens schuldig omdat ik het alleen al gezien heb…

  Daarnaast: vrouwen willen helemaal niet overal topless kunnen rondlopen. Ze willen topless kunnen rondlopen ZONDER dat mannen ze vervolgens lastigvallen, aankwijlen en andere zogenaamde vrouwonterende dingen doen. En dat, lieve feministjes, is never gonna happen ben ik bang…

 2. Merino Zegt:

  Kwestie van gewenning. Bij de indianen in Zuid-Amerika worden de vrouwen, wiens konijnen immer vrij buiten het hok vertoeven, ook niet aangekwijld en lastig gevallen (tenminste, niet meer dan hier de bedekte dames).

  Tweehonderd jaar geleden was een stel blote kuiten al aanleiding tot staren en nafluiten. Daar zijn we gelukkig ook overheen gestapt. Tijd voor de volgende stap. De schaamte en onkuisheid met betrekking tot de vrouwelijke tieten is kunstmatig (kijk maar hoe ‘normaal’ het op het strand ineens wel kan) en is heel goed terug te draaien. Maar er is wel een aantal dames met lef nodig om het geheel aan te zwengelen. Helaas kan ik als man daar weinig aan bijdragen behalve niet de te staren en aan te kwijlen indien ik er eentje tegenkom.

 3. robert Zegt:

  Topless op het strand is misschien normaal, maar dat wil niet zeggen dat 90% van de kerels op het strand niet stiekum danwel openlijk ligt te staren… Maar je hebt gelijk: iemand zal de eerste stap moeten zetten.

  Then again: waarom moet het zo nodig? Als ik eerlijk ben, vind ik (met uitzondering wellicht van stranden en zwembaden) weinig meer walgelijk dan een vadsige kerel topless rond zien lopen op straat. Bijzonder asociaal. En ditzelfde geld natuurlijk voor een ruime meerderheid van de vrouwen. Die wil je helemaal niet topless zien!

 4. Merino Zegt:

  Het moet zeker niet. Maar de vrijheid ervoor te kunnen kiezen is wel zo prettig.

 5. robert Zegt:

  Maar die vrijheid hebben ze toch? Bij mijn weten hebben we in Nederland in ieder geval geen wet die zegt dat je niet topless over straat mag. Toch? Of misschien dat het dan onder goede zeden valt ofzo…

  Dan zouden we diezelfde goede zeden trouwens kunnen gebruiken om die vadsige aso-Johnnys aan te pakken die in de zomer topless over straat paraderen… 🙂

 6. Merino Zegt:

  Ik weet trouwens ook niet zeker of die wet er is. Ik neem aan van wel. In ieder geval denk ik dat er weinig zwembaden zijn waar je als topless vrouw niet uit gezet wordt.

  Interessant. Ik ga het eens nazoeken. Hoog tijd om een precedent te stellen!

  Oproep: Wie van de XX-chromo WB-bezoekers gaat met mij mee naar een aantal zwembaden om dit te onderzoeken? Ik betaal de entree en de consumpties.

 7. Lucia Zegt:

  Ik wil wel met je mee Merino!

 8. Merino Zegt:

  Dat is heel mooi Lucia, maar ben jij daar niet ietsjes te onschuldig voor?

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .