Softdrugsjihad

Hypocriete twee(zo-niet-meer)matenmeter!

Share

6 reacties op “Softdrugsjihad”

 1. robert Zegt:

  Hoewel ik het an sich inderdaad een dom idee vind, snap ik het ‘met twee maten meten’ en hypocriete niet zo…

 2. Andre Zegt:

  Wél de softdrugs aanpakken, maar intussen kan eenieder zich legaal doodzuipen en roken. Dus wordt er met twee maten gemeten. Alcohol is dodelijk en slecht voor de gezondheid. Softdrugs zijn (indien gerookt) even gevaarlijk als roken (ok, misschien zit er iets meer teer in maar weinig mensen roken een pakje joints per dag). En als je het eet of verdampt is het totaal onschadelijk. Er is nog nooit een direct verband aangetoond tussen softdrugs en overlijden. Dit is wel vastgesteld bij alcohol, roken, het verkeer, sport, overheidsingrijpen, werk, medicijnen, practical jokes, voetbalwedstrijden kijken etc..

  Richard Musters (D66) vond de houding van de andere partijen hypocriet toen deze in een vergadering van de gemeente Woensdrecht een harder softdrugsbeleid wilden invoeren. “U maakt zich zelf schuldig aan het gebruik van de sterkste vorm van drugs en daarmee bedoel ik alcohol. Elke keer na een raadsvergadering neemt u een flinke slok en dan zijn er ook nog die daarna in de auto stappen.”
  (of dit voor Hirsch Ballin opgaat, weet ik niet. Maar ‘catch my drift?’)

  Of zoals Jan Marijnissen (niet mijn vriend overigens) schreef:

  Kunnen we nu dan eindelijk van dat belachelijke gedoogsysteem (legaal aan de voordeur, illegaal aan de achterdeur) af en de teelt legaliseren? Dat voorkomt veel ellende, criminaliteit, overbelasting van de gerechtelijke macht, een cellentekort en – niet onbelangrijk – een rappende minister.

 3. robert Zegt:

  Ah, op zo’n manier. Ja, dan kan ik je gelijk geven.

  Overigens ben ik zelf wel bijzonder zat aan het worden van de overlast die coffeeshops genereren. Hierbij doel ik op auto’s die lukraak op de stoep worden geparkeerd, hang groepjes voor de tent en lawaai overlast.

  Of de oplossing hiervoor legaliseren is of juist verbieden, ben ik eigenlijk zelf nog niet helemaal uit…

 4. Andre Zegt:

  We hebben prima wetten om die lui aan te pakken. Foutparkeren mag niet. Overlast veroorzaken ook niet. Dus die gasten gewoon beboeten. Bij herhaling rijbewijs innemen of straatverbod of strengere maatregelen. Niet de winkelier en de niet-lastige klant er de dupe van laten worden. We verbieden slijterijen en café’s ook niet omdat dronken hufters elk weekend de stad slopen en onveilig maken.

  Van de Franse toeristen die stoned in het park liggen hebben we geen last. Van die zuipende, dronken Britten wel, die elke gelegenheid aangrijpen om met bierglazen te gooien en hun blote, witte reet aan voorbijgangers laten zien.

 5. robert Zegt:

  Prima, maar dan mag onze Hirsch Ballin daar wel wat strakkere richtlijnen voor opstellen… Probeer maar eens fatsoenlijk door de Steentilstraat in Groningen te lopen of te rijden/fietsen… Bijzonder frikkin’ vervelend…

 6. Andre Zegt:

  Idd. Meteen een gele jongen onder de ruitenwisser, of een klem om het wiel (maar dat houdt ook weer op. Wegslepen dan maar).

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .