Pat Condell over Fitna

Geen idee wie deze gast is, maar hij haalt een paar interessante standpunten aan.

Update: Pat Condell

Share

12 reacties op “Pat Condell over Fitna”

 1. RW Zegt:

  Van zijn homepage ‘Home’:

  Hi, I’m Pat Condell.
  I don’t respect your beliefs
  and I don’t care if you’re offended.
  Cheers.

 2. robert Zegt:

  Dus eigenlijk is het een egoistische klootzak die geen zak om anderen geeft en dus mag trappen waar en wanneer het hem uitkomt? Fijn vooruitzicht voor de samenleving… En ik zie dan even ook niet in waarom dat anders is dan moslims die onze westerse samenleving bekritiseren…

  Maar ik neem aan dat dat allemaal weer veel te genuanceerd is… 😉

  Enniewees: ter overdenking en als tegengeluid de column van Youp van ’t Hek van afgelopen zaterdag in de NRC.

  En mocht je het je afvragen: ja, ik ben groot fan van het het motto ‘gewoon negeren, gaat vanzelf weg…’

 3. Merino Zegt:

  Ik meen dat Geert Wilders niet vooraan stond in de rij bij het uitdelen van intellectuele, subtiele en tolerante eigenschappen. En hedenavond viel hij in den Tweeden Kamer behoorlijk door den spreekwoordelijken mand. Maar ik kan deze meneer (de Pat Condell uit het filmpje), in tegenstelling tot de heer Wilders, niet betrappen op leugens en/of hypocriete standpunten. Nou ja, hij neemt het woord ‘race’ (ras) in de mond met betrekking tot onze diersoort. Houd daar nou eens mee op mensen!; er is maar één ras en dat is de homo sapiens. Verschillende rassen binnen de menselijke soort zijn wetenschappelijk niet overtuigend aangetoond en slechts racistische individuen menen deze indeling te moeten aanwenden.

  Edoch, ik ben het over het algemeen eens met het motto ‘gewoon negeren, gaat vanzelf weg…’, met de kanttekening dat dit motto zijn gewichtigheid verliest als er iemand voor zijn leven (of dat van naasten) moet vrezen als hij of zij kritiek uit of iemand beledigt. Wie moeten we verdedigen? De mensen die het woord als zwaard gebruiken of de mensen die TNT als zwaard gebruiken?

  p.s. Ik moet Youp nog ff lezen, dus bijkans kom ik hier nog op terug.

 4. robert Zegt:

  [quote post=”5847″]Maar ik kan deze meneer (de Pat Condell uit het filmpje), in tegenstelling tot de heer Wilders, niet betrappen op leugens en/of hypocriete standpunten.[/quote]

  Mijn typering als egoïst kwam ook meer voort uit de quote die RW aanhaalde van de website van de beste man. Qua redenering in het filmpje zit het aardig in elkaar. Er is over nagedacht. Ik ben het trouwens vaak niet met hem eens en ook hij bezondigd zich aan eenzijdige belichting, iets wat mij als voormalig academicus altijd tegen de borst stuit.

  [quote post=”5847″]met de kanttekening dat dit motto zijn gewichtigheid verliest als er iemand voor zijn leven (of dat van naasten) moet vrezen als hij of zij kritiek uit of iemand beledigt.[/quote]

  Daar maak je zeker een goed punt. En ik zeg ook niet dat we dat soort zaken voorbij moeten laten gaan, maar ik zie nog voldoende mogelijkheden binnen bestaande wetgeving: wat mij betreft behandelen we terroristen als gewone misdadigers. ‘Jij vermoord iemand? Dan ga je de gevangenis in…’ Door terroristen anders te behandelen dan ‘gewone’ criminelen geef je een status, creër je angst onder de bevolking en speel je dus de facto de terroristen in de kaart.

 5. Jacques Zegt:

  Even los van wie er nu staat te liegen over wat er in een gesprekje gezegd is of niet. Volgens mij is het kabinet enorm aan het ‘spinnen’. Waren er voor de film nog ‘aanwijzingen’ van inlichtingendiensten over ernstige gevolgen van vertoning van de film en was dat aanleiding tot waarschuwende opmerkingen van de kant van het kabinet, nu zijn die waarschuwingen ineens het gevolg geweest van een door Wilders mogelijk aangegeven specifieke inhoud van de film. Maar goed, de stewardessen durven gelukkig gewoon weer te vliegen….

 6. Merino Zegt:

  @ robert: we agree.

 7. robert Zegt:

  [quote post=”5847″]Maar goed, de stewardessen durven gelukkig gewoon weer te vliegen….[/quote]

  En dat is maar goed ook… Ik wil van de zomer toch eigenlijk wel gewoon naar Bali kunnen… 😉

  @Merino: So it seems. Scheelt dat toch weer! Bier? 🙂

 8. Merino Zegt:

  Idd, snel WB-borrel plannen.

 9. RW Zegt:

  [quote comment=”44049″]
  … iets wat mij als voormalig academicus altijd tegen de borst stuit.
  [/quote]

  Je blijft academicus voor altijd! Niets meer aan te doen!

 10. robert Zegt:

  [quote comment=”44057″]
  Je blijft academicus voor altijd! Niets meer aan te doen![/quote]

  Damn… Als ik dat van tevoren had geweten… 😉

 11. SR Zegt:

  grappig dat deze meneer eigenlijk hetzelfde zegt als Ds Gremdaad,
  (mensen die beledigd lopen doen moet je negeren)
  iets serieuzer, waardoor het minder fijn om te beluisteren is, maar toch…
  ook het voetballerige punt van Youp,
  (het is maar zo’n klein groepje die er een troepje van maakt)
  komt ook langs,

  en dan lijkt het nog alsof hij Geert W. een hart onder de riem wil steken…

  Wel leuk om deze kantlijn kritiek te vernemen :mrgreen:

 12. robert Zegt:

  [quote post=”5847″]en dan lijkt het nog alsof hij Geert W. een hart onder de riem wil steken…[/quote]

  Daar ben ik het niet echt mee eens… Sterker nog: Geert W. is juist één van die mensen die veel te snel beledigd is… Natuurlijk propageerd hij ook dat je moet beledigen (zoals ds. Gremdaad), maar hij is ook de eerste om te gaan zeiken en klagen als iemand eens commentaar op hem heeft.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .