(on)oplosbaar?

Ik heb sinds enkele weken mijn oude Rubiks kubus teruggevonden. Ik ben er nog nooit ingeslaagd om op een legale manier de puzzel op te lossen (dit in tegenstelling tot bijv. deze persoon). Wél heb door het verwisselen van de stickers de kubus weten op te lossen.

Nu vraag ik mij af of ik, doordat ik ooit de stickers verwisseld heb, de puzzel nog kan oplossen of dat de oplossingsstrategien nu niet meer geldend zijn en deze puzzel nooit meer op te lossen is. Wie o wie weet het antwoord?
Groet van Bertus.

Share

4 reacties op “(on)oplosbaar?”

 1. Merino Zegt:

  Mijns inziens maakt het niet uit of de stickers zijn verwisseld, zolang het verwisselen maar een opgeloste kubus als resultaat had. Het onderliggende mechaniek is in principe in elke stand gelijkvormig en heeft vanuit elke stand alle mogelijke verdraaiingen als optie. Derhalve zouden de oplossingsstrategieën, aangedragen door vervente puzzelaars, nog steeds prima moeten werken.

 2. Bertus Zegt:

  Ok, dat is positief! Dank voor je reaktie Merino!

 3. De Dappere Man Zegt:

  Het filmpje is nep: http://nl.youtube.com/watch?v=KGCDB9tITZ4

 4. Merino Zegt:

  BRILJANTE VIDEO!!!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .