Quote van de dag

“Het moet mogelijk zijn dat moslimgroeperingen langs democratische weg aan de macht komen. Iedere burger mag beargumenteren waarom de wet moet worden veranderd. Als hij zich ondertussen maar wel aan de wet houdt. Voor mij staat vast: Als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan? Zo iets kun je wettelijk toch niet tegenhouden? Het zou ook een schande zijn om te zeggen: Dat mag niet! De meerderheid telt. Dat is nou juist de essentie van democratie.”

-Piet Hein Donner

Share

3 reacties op “Quote van de dag”

 1. Merino Zegt:

  Over je eigen ramen ingooien gesproken… (lees: ‘eigen steniging’, want diezelfde sharia zal streng doch rechtvaardig zijn)

 2. De Dappere Man Zegt:

  Toch heeft ‘ie gelijk. Als 2/3 van de mensen sharia wil, dan vind de meerderheid kennelijk dat steniging niet barbaars en middeleeuws is. Dat is nou democratie. Dan is het dus voor de _meerderheid_ ook niet erg meer dat het gebeurd.

  Misschien vindt God steniging ook wel oke, weet jij veel.

 3. Merino Zegt:

  Numeri 15:36
  ‘Toen brachten ze hem met zijn allen buiten het kamp, en daar doodden ze hem door hem te stenigen, zoals de HEER Mozes had opgedragen. ‘

  Dat vindt God zeker ok!

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .