De Jonge VS. De Vries

Freek had een punt toen hij zei dat Peter R. justitie had moeten betrekken bij zijn onderzoek. Verder vind ik Freek een zelfbenoemd intellectueel die al zo’n 30 jaar gelee zijn bek had moeten leren houden!

Bonus* Een ode aan de man zonder wie Freek de Jonge al lang in de vergetelheid was geraakt!!

Share

8 reacties op “De Jonge VS. De Vries”

 1. robert Zegt:

  Oeh, kudo’s voor Bram Vermeulen! Zowel De Vries als De Jonge kunnen me eerlijk gezegd gestolen worden…

 2. Ajay Zegt:

  Wat Robert zegt: kudo’s aan Bram Vermeulen.

  De Vries vind ik een galbak en met Freek heb ik nooit zoveel gehad (behalve dan met “Er is leven na de dood”). Toch had Freek een punt 🙂

 3. Roberts Weblog - Film, muziek, games en internet » Blog Archive » De Wedstrijd Zegt:

  […] Wakkere Burgers werd als voetnoot bij een log verwezen naar Bram Vermeulen en wel met het nummer ‘De Wedstrijd’. Persoonlijk vond ik […]

 4. Peter Zegt:

  Interessante televisie. Ik heb Freek vrij hoog zitten, maar hij lijkt het zich er niet makkelijk op te maken.

  Overigens ben ik het niet eens met deze stelling over Bram Vermeulen: “Een ode aan de man zonder wie Freek de Jonge al lang in de vergetelheid was geraakt!!”
  Freek was na het uiteenvallen van Neerlands Hoop (waarin hij de belangrijkste persoon was) jarenlang de meest succesvolle van de twee. Dit terwijl Bram (die overigens mooi kan zingen en erg leuke liedjes heeft gemaakt) lang niet zoveel succes heeft gehad.

  Overigens kreeg het lied (de Kerstengel) dat Freek na het gesprek zong een rare bijklank (spanning) door het voorafgaande gesprek. Oh ja, ik dacht de eindmelodie te herkennen: Homburg van Procol Harum (die met A Wither Shade Of Pale doorbraken).
  Luister zelf. Komt die melodie overeen?

 5. De Dappere Man Zegt:

  1) Ja Freek, je komt al voor de 3e keer met de gasten in conflict. Dat komt omdat je heel vervelend bent.

  2) Peter R, daar krijg ik ook jeuk van. Hij doet net alsof hij zelf justitie is.

  3) Ik ben Joran-moe

 6. Peter Zegt:

  Hee wakkere webmasters, hoe zit dit?

  “Peter Zegt: Je reactie wacht op moderatie.” 😯

 7. Bertus Zegt:

  Beste Peter, je reactie is gemodereerd…geen idee waarom dat moest. Uiteraard heb je gelijk als je zegt dat Freek de Jonge ná Neerlands Hoop de meest succesvolle van de twee was.. Hetgeen ik bedoel te zeggen is dat Bram Vermeulen de enige van de twee is die liedjes heeft gecomponeerd die over pak’m beet (slik’m door) 50 jaren nóg goed zijn.. Dat kunnen we niet zeggen van Freek die met ‘Is er leven na de dood’ gewoon ordinair Bob Dylan coverde. Ach…wat ik eigenlijk poog te zeggen: Freek de Jonge is een lul, een zelfbenoemd intellectueel en ik mag’m niet. Ik vind hem een overdreven droplul die niet zou misstaan tussen 6 plankjes.. (hard?-> ja/ sorry?-> Ik denk er niet aan..ik vind dat gewoon!)

 8. robert Zegt:

  Hmm, die versie van Dylan kende ik dan weer niet. Weer wat geleerd. 🙂

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .