Märklin failliet!

85ea_1

Märklin failliet. Vroeger een hoop aan beleefd, onder meer met bovenstaand starterssetje. Beetje rondjes rijden, met wissels spelen. Jammer!

Share

5 reacties op “Märklin failliet!”

 1. robert Zegt:

  Ik las dat ze gaan proberen een doorstart in afgeslankte vorm te maken. Dus wellicht is er nog enige hoop dat ze treintjes blijven maken. 🙂

 2. Gerrit Zegt:

  Ik vind het niet zo gek dat dit bedrijf failliet is. Ze zijn slachtoffer geworden van hun eigen gedrag. Als je namelijk niet precies doet zoals hun het willen hebben, dan krijg je gewoon geen produkten meer geleverd. Ik noem dit “pure arrogantie”. Volgens mij is het de bedoeling om je produkt zo snel mogelijk aan de man te brengen, maar kennelijk denken zij daar in Göppingen er anders over. Ik vind het jammer dat men de schuld ligt bij de consument. . . Als je namelijk een omzet hebt van 128 miljoen,(er zijn plenty bedrijven die omzet graag zouden willen hebben) is het juist de consument die wel koopt, maar schort er toch wat aan de bedrijfsvoering. En vergeet niet….Niet alleen Märklin verdwijnt, maar ook Trix (de gelijkstroompoot van Märklin en het enige tijd overgenomen LGB verdwijnen van het toneel. Nee, de consument is best wel geïntresseerd, daar zal het zeker niet aan liggen!!!!

 3. Juup Bargers Zegt:

  De redding is in zicht: http://www.bild.de/BILD/news/wirtschaft/2009/02/04/modellbahnhersteller-maerklin/insolvent.html

  (let wel, aldus Bild)

 4. MC Drank Zegt:

  Ze blijven toch op ‘kleine schaal’ doorproduceren?

 5. Louis Zegt:

  Ook opgergoeid met Märklin, maar de laatste jaren was het bedrijf zich (volgens mij) uit de markt aan het prijzen door het constant uitbrengen van veel te dure “Verzamelaars objekten” en ook b.v. telkens de zelfde (dure) goederenwagon met weer een andere opdruk, de term “treintjes maken” (die Robert gebruikt) was al lang niet meer op Märklin van toepassing !
  Ik sluit me verder volledig aan bij wat Gerrit zegt.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .