Deborah 13: Servant of God

Documentary about 13-year-old Deborah Drapper, who, unlike other British teens has never heard of Britney Spears or Victoria Beckham. She has been brought up in a deeply Christian family and her parents have tried to make sure she and her ten brothers and sisters have grown up protected from the sins of the outside world.

Deborah is a bright, confident girl who has big ambitions for her life and the film spends a summer with her as she ventures out in the world to see what life outside her family could be and starts putting her beliefs forward to a wider audience.

BBC: über-koning van de documentaires!

Update:
Let wel, dit is slechts deel 1. Check hier voor de rest van de docu.

Update 2:
En op 7:42 in deel 6 kun je zien waarom deze kinderen slachtoffer zijn van stevig kindermisbruik.

Share

7 reacties op “Deborah 13: Servant of God”

 1. Peter Zegt:

  Interessant en mooi (objectief) in beeld gebracht. Pas in de laatste 20 seconden vergaat mijn sympathie voor deze levenswijze. Je kind beschermen tegen zaken als X-factor, en society roddels over Beckham en Spears heeft ergens wel iets sympathieks. Maar dat de kinderen volledig geisoleerd van leeftijdsgenoten en afhankelijk van het gezin worden lijkt me een extreme vorm van bescherming, waar de kinderen later ongetwijfeld mee geconfronteerd zullen worden.
  Hoe zal het over 10 jaar met deze kinderen gaan?

 2. Ajay Zegt:

  Ik vroeg me hetzelfde af als Peter; hoe zou het over 10 jaar met zo’n meisje gaan?

 3. MC Drank Zegt:

  Ik vroeg mij hetzelfde af als Peter en Ajay; hoe zou het over 10 jaar met zo’n meisje gaan?

 4. De Dappere Man Zegt:

  > Hoe zal het over 10 jaar met deze kinderen gaan?

  Het zijn dan volwassenen… dat is het zorgwekkende…

 5. TAK Zegt:

  Dan verkopen ze hun lichaam voor geld om er drugs van te kopen…

 6. Berry v/d D Zegt:

  Dit meisje groeit op en zal op een zekere leeftijd ontdekken dat de wereld niet zo eenduidig in elkaar steekt als zij altijd heeft geloofd. Eenzaamheid en onzekerheid zullen haar deel zijn, met niemand om deze gevoelens mee te delen anders dan met haar gelijkgestemden. En die gelijkgestemden zijn haar familie en … haar familie. Over 10 jaar hebben we hier dus een zeer beïnvloedbare jongedame met zeer veel vragen. Een vrouw-meisje die je van alles op de mouw kunt spelden.

  Kortom, over 10 jaar kunnen de Wakkere Burgers op een [i]maiden voyage[/i] naar het schone Engeland.

 7. SR Zegt:

  tja, als je wereld niet verder gaat dan wat je wordt toegestaan door een autoriteit, dan raak je vanzelf geïndoctrineerd, vol goede bedoelingen natuurlijk, en daarom helaas nog schadelijker.
  Net als die mensen die door naaste familie mishandeld zijn, van je familie kom je nauwelijks tot nooit meer af, en het blijft en erg moeilijk gegeven te accepteren dat jouw ouders (in dit geval) je een normaal leven ontzegd hebben. Voor de rest van je leven zelfs.
  Want ook al leer je deze kinderen later alles wat ze hebben gemist, zowel positief als negatief, ze zullen het altijd gemist blijven hebben. En op een bepaald moment komen ze daar achter, en dat zullen ze op de één of andere manier moeten verwerken.

  Waarschijnlijk, binnen hun vertrouwde kader, zullen ze god bedanken, en zich zo snel mogelijk in een volgende isolatie storten. Wellicht ook niet, wat zowel positief als negatief (zie de opmerking van TAK) kan uitpakken. De toekomst zal het uitwijzen.

  Aan de andere kant, gelukkig zijn we allemaal beperkt, en met dat beperkte inzicht mogen we onze kinderen belasten, tot ze groot zijn. Zo gaat het al een tijdje. Het is niet anders.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .