Zeespiegel

Zeespiegelstijging ‘zwaar overschat’

Nederland onder water

Als door klimaatverandering de West-Antarctische ijskap instort, geeft dat geen vijf of zes meter zeespiegelstijging wereldwijd, maar gemiddeld ‘slechts’ 3,3 meter. Dat stellen Britse en Nederlandse aardwetenschappers donderdag in het tijdschrift Science.

Aldus de Volkskrant.

Toch nog een lichtpuntje op deze treurige avond.

Share

4 reacties op “Zeespiegel”

 1. Merino Zegt:

  Die flapdrollen van dat Songfestival (de Nederlandse liedjesschrijvers, artiesten en liefhebbers binnen de homo-gemeenschap) overschatten het ook altijd zwaar.

  Leg mij nou eens uit; hoe kan het nou dat ik als niet-liefhebber van het Songfestival elk jaar meteen hoor aan het verkozen nummer dat Nederland er vroeg uit zal liggen, dan wel in de bodemregionen zal eindigen? Hij zijn ALTIJD kutnummers… en elk jaar diezelfde, bovengenoemde flapdrollen maar weer enthousiast zijn over het gedrocht… Wedden dat het volgend jaar WEDEROM zo zal eindigen?

  Ach ja, I couldn’t care less…

 2. Frans Bauer Zegt:

  Dat komt helemaal goed, want volgend jaar wil ik het doen. In het Nederlands, maar geen homo hé! Fransje.

 3. Berry v/d D Zegt:

  Ik ga verhuizen naar Urk. Mij te gevaarlijk hier onder zeeniveau! (en daar kijkt men niet naar het duivelsche Songfestival)

 4. MB Zegt:

  Slechts 3,3 m stijging levert alsnog miljarden aan schade en miljoenen aan vluchtelingen op ( en dat alleen al in Nederland).

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .