Gezonde eetlust

Venus vliegenval (Dionaea Muscipula)

Met gepaste trots presenteer ik u Turan, mijn vleesetende Dionaea Muscipula. Het kreng heeft mij bevrijd van twee dikke, zoemende vliegen die zeer irritant poogden door dubbel glas te vliegen. En zoals u misschien weet, geeft zo’n beest dit niet snel op.

De omcirkelde gebieden tonen de ongelukkigen, omklemd door de dodelijke labia van Turan (klik afbeelding voor zoom).

Er zoemt momenteel nog een potentieel slachtoffer door mijn woonkamer. Ik houd u op de hoogte. Dit kan nog wel eens spannend worden…

Share

8 reacties op “Gezonde eetlust”

 1. De Dappere Man Zegt:

  Waar kan je zo’n plant halen? Ik wil er ook één! 😈 😀

 2. RW Zegt:

  Hoe lang duurt het voordat die vlieg ‘weg’ is?

 3. Merino Zegt:

  De Intratuin heeft die dingen meestal wel. Ik heb ze van de Bloemenmarkt in A’dam. Maar je kunt ze ook online bestellen. Weet alleen niet of het zo makkelijk is ze zelf op te kweken uit zaad.

  Na een dag of 10 in de vlieg verteerd en blijven alleen de harde delen over (vleugels, poten, exoskelet). Dan gaat het blad weer open. Klaar voor het volgende slachtoffer.

 4. MC Drank Zegt:

  Mooi hoor, het plantje ziet er goed uit! Is altijd moeilijk om ze levend te houden… althans dat probleem heb ik meestentijds met deze vleesetende rakkers…

  Zie ik rechts op de foto (slechts gedeeltelijk afgebeeld) ook nog een Zonnedauw?

 5. Merino Zegt:

  Dat is uiterst scherpzinnig opgemerkt, mijn beste MC. Inderdaad een
  Zonnedauw… of is het tegenwoordig een Zonnendauw? Hoe dan ook; dat plantje zet qua aantallen de vliegenval behoorlijk in haar schaduw. Meerdere tientallen kleinere, vliegende insecten (voornamelijk Drosophila Melanogaster) hebben reeds hun laatste, definitieve neerstijging gemaakt in haar kleverige tentakeltjes.

  Bij de weg… regenwater en volop zon zijn DE middelen om deze rakkers in leven te houden. Kraanwater bevat gewoonweg te veel kalk.

 6. MC Drank Zegt:

  Dan zit’t ‘m in het regenwater…. Hierop snel ik dadelijk naar de Intratuin/ Tuinland om enkele Dionaea Muscipulea aan te schaffen!

  Bij de weg: Ik denk dat het verhaal van kapitein Ortega best eens waar kan zijn….

 7. GS Zegt:

  Aha! De truuk zit ‘em – naast regelmatig watergeven en bemoedigend toespreken – dus in twee stuks rottend fruit per dag en om de zoveel dagen een karkas in redelijke staat van ontbinding?

 8. MC Drank Zegt:

  Ik heb een rakker aangeschaft en zal’m alle liefde, aandacht, regenwater en zon geven binnen mijn macht. Kijken hoe lang hij het vol gaat houden… ik schat zo’n 4-5 weken.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .