Leermoment van de dag: Het Leidenfrost-effect

Leidenfrost-effect

‘Het Leidenfrost-effect is het fenomeen waarbij een vloeistof die in contact komt met een oppervlak dat veel heter is (warmer dan het Leidenfrost-punt), een thermisch isolerende damplaag vormt die voorkomt dat de vloeistof begint te koken.

Het effect werd genoemd naar Johann Gottlob Leidenfrost die het beschreef in Een traktaat over enkele eigenschappen van gewoon water in 1756.’

(wikipedia)

Share

1 reactie op “Leermoment van de dag: Het Leidenfrost-effect”

  1. Ajay Zegt:

    Nooit gedacht dat ik zoiets zou zeggen:

    Maar Van der Waals kracht vind ik ook zoiets raars.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .