Privacy barometer

‘Van alle partijen trekt het CDA zich het minste aan van de privacy van burgers. Er is geen voorstel of wet geweest die de privacy raakt, waar het CDA niet voor was.’

‘Privacy beschermt ons tegen misbruik door de machthebbers, ook als we op dat moment niets verkeerds doen. Privacy is een fundamentele menselijke behoefte.’

‘Want als we worden waargenomen in alle zaken, zijn we constant onder dreiging van correctie, oordeel of kritiek. We worden kinderen, gevangen onder een alziend oog, voortdurend bang dat geregistreerd gedrag ons zal achtervolgen, doordat een willekeurige autoriteit zich richt op ons (onschuldig) privéleven. We verliezen onze individualiteit, want alles wat we doen, is waarneembaar en wordt geregistreerd.’

“If you give me six lines written by the most honest man,
I will find something in them to hang him.”

– Kardinaal Richelieu

Share

7 reacties op “Privacy barometer”

 1. RW Zegt:

  Als je op de site van het CDA naar privacy zoekt, krijg je geen resultaten. Het CDA heeft er gewoonweg geen boodschap aan.

 2. Johan Zegt:

  Tja, privacy. Kijk, de overheid is naarstig op zoek naar efficiente en effectieve methoden om de criminaliteit te bestrijden. Het loopt ook werkelijk de spuigaten uit. Het is dweilen met de kraan open… Alleen biedt dit soort oplossingen (zoals DNA databank, opslag telefoongegevens, tracking langs de A28, etc) niet de soelaas waar men op hoopt. Daarbij moet het niet-criminele deel daar een deel van de privacy voor inleveren.

  Maar inderdaad: ik pas daar ook voor! Remember “1984”!

 3. MC Drank Zegt:

  Meest gebruikte argument van de Christenhonden: “Als je niets te verbergen hebt…”

  Misschien biedt het bestrijden van criminaliteit een oplossing voor de toenemende criminaliteit….? Als ik minister van Binnenlandse Zaken was, dan ging ik daar eens over nadenken. Eerste punt van overweging: Wat is criminaliteit?

 4. GS Zegt:

  “Als je niets te verbergen hebt…”
  http://princesz50.hyves.nl/

  Verbergen is een keuze. En sommige mensen zijn daar heel duidelijk in.
  Hulde, respect en eeuwige roem.

 5. Frank L. Zegt:

  [quote post=”9547″]“Als je niets te verbergen hebt…”
  http://princesz50.hyves.nl/%5B/quote%5D

  …speechless…

 6. Tripel B. Zegt:

  De crux waarom christenhonden geen moeite hebben met schending van privacy, wordt in de post zelf al aangegeven:

  [quote post=”9547″]We worden kinderen, gevangen onder een alziend oog, voortdurend bang dat geregistreerd gedrag ons zal achtervolgen, doordat een willekeurige autoriteit zich richt op ons (onschuldig) privéleven. We verliezen onze individualiteit, want alles wat we doen, is waarneembaar en wordt geregistreerd.[/quote]

  Afgezien van het woord ‘willekeurige’ beschrijft bovenstaande quote precies de levensovertuiging van de vrome kerkganger.

 7. Johan Zegt:

  God ziet alles!

  P.S. Goeie jopen zeg 🙄

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .