Carl Sagan – Pale Blue Dot

The Pale Blue Dot is a photograph of planet Earth taken in 1990 by Voyager 1 from a record distance, showing it against the vastness of space. By request of Carl Sagan, NASA commanded the Voyager 1 spacecraft, having completed its primary mission and now leaving the solar system, to turn its camera around and to take a photograph of Earth. It was subsequently used by Sagan as the title of his 1994 book of the same name.

Share

1 reactie op “Carl Sagan – Pale Blue Dot”

  1. Tripel B. Zegt:

    Is het iemand opgevallen dat op 3:05 van het filmpje ingezoomed wordt op 010?

    Wat mij verder tegen de borst stuit: wat heeft de nietigheid van de aarde/mensheid in het spectrum van het heelal in hemelsnaam te maken met de situatie hier en nu? Dit is een typische drogredenering. Waarom zouden onze beslommeringen in het hier en nu minder waard zijn dan de beslommeringen van een schetenwapper(*) met een telescoop? De redenering ‘het leven op aarde is vanuit het heelal bekeken nietig’, dus ‘het leven is nietig’ is een typisch geval van het negeren van context.

    (*) = wetenschapper

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .