Wilders bij Barend & Van Dorp 24-09-2001

“Ik heb niets tegen de Isam”

Share

3 reacties op “Wilders bij Barend & Van Dorp 24-09-2001”

 1. Janine Zegt:

  Echt absurd zijn mening is wel heel erg veranderd de afgelopen jaren.

  “Veel moslims zijn goede burgers het gaat om die kleine stukje moslim extremisten..”

  http://www.youtube.com/watch?v=1DeCwJK8vD8 en bekijk nu deze is…

  80% van de moslims zou in de criminaliteit belanden (dit is een feit uit cijfers, volgens Wilders, wat later ook weer onwaar bleek te zijn, zoals verwacht)

  Als ik op tv zie welke opvattingen de PVV heeft kan ik het niet begrijpen dat hier zoveel mensen mee eens zijn. Ik vind het onbegrijpelijk dat dan uit de peilingen blijkt dat dit een hele grote partij gaat worden. Ja de PVV heeft “lekkermakertjes”. Wij willen alleen regeren met andere partijen als de AOW op 65 jaar blijft. Iedere Nederlanders รขโ€šยฌ 100,- geven om de economie weer aan het draaien te krijgen ๐Ÿ˜•

  En het grotendeel van de standpunten van de PVV gaat over de Islam. Dit is absurd. Het is een geloof. Een burka, ok, begrijpelijk maar bijvoorbeeld de hoofdoektax? Belasting betalen omdat je iets draagt waarin je gelooft? Krijgen we dan ook een keppeltjestax voor Joden. Nee.

  En ik heb een vriend van me zeggen dat ze gaan stemmen op hem. Hij is een vaste klant van de coffeeshop en weet niet eens dat Wilders van plan is. Ja ze allemaal sluiten. Ben benieuwd wat hij daarvan vind.

  Daarbij ben ik nog banger voor de plannen van de PVV om criminaliteit op straat van Marokkanen aan te pakken. Gelijk oppakken en streng berechten. Geen taakstraf. Nee zo gaat het goed aflopen met deze “Marokkanen”. (Marokkanen? ๐Ÿ˜• zullen vast ook wel last bezorgen in verschillende steden maar in drie steden waar ik vaak kom zijn het meestal Nederlandse jongeren… ๐Ÿ˜• )

  Het is zo kortzichtig en dit zijn toch niet hoop ik onze normen en waarden? Dit is toch niet het oplossen van problemen? Ik heb twee keer over turkse familie als buren gehad. En nu een Marokkaanse. En ik heb nooit last van ze, nee juist niet.

  Ik kom dus uit een wijk met veel molsims, we hebben paar straten verderop een moskee die ze zelf gefinancieerd hebben, waar ze elk jaar diverse open dagen houden, voor iedereen.

  Ik hoop dat ons land juist tolleranter word. Socialer. Praten met elkaar. Waarmee de moskee in onze wijk juist zo hun best doet. Waar Wilders juist zorgt voor meer verdeeldheid. Met uitspraken waar hij uiteindelijk altijd weer op terug moet komen.
  Ja heel fijn, als die partij mag gaan regeren. Volgens mij is hij juist een draaideur, wat hij geloof ik veel andere politici van beschuldigde?

 2. G! Zegt:

  Als de man van geen concessies die het niet om de macht te doen is een kans ruikt om te regeren, dan is opeens zelfs de fascistische, xenofobe partij-ideologie onderhandelbaar. Behalve de AOW leeftijd natuurlijk…

  Ohw dat filmpje… is helemaal niet waar. Dat van de Islam is niet Wilders standpunt, maar van de VDD. Dat het toch uit z’n mond kwam? Tja… hij is natuurlijk niet voor niets weggegaan bij de VVD, hij was het namelijk helemaal niet eens met deze standpunten. Dat Wilders bereid is om een beetje te liegen voor de partijpolitiek, maakt het voor mij persoonlijk wel lastig inschatten waar de zijn partij precies voor staat. Maar goed ook dat is natuurlijk volledig onderhandelbaar als hij een stukje macht krijgt.

  Liegen? Ja liegen. Persoonlijk vind ik het walgelijk dat hij doet voorkomen alsof het partij-ideaal van de VVD zijn persoonlijke visie is.

  Uit religieuzige bron:
  http://www.nd.nl/artikelen/2010/februari/23/in-2001-had-wilders-nog-niets-tegen-de-islam

 3. Piet Spaans Zegt:

  Jawel, maar hij spreekt niet alleen een VVD standpunt uit. Hij noemt zijn standpunt anno 2010 verwerpelijk en dat had hij in principe niet hoeven te doen als hij slechts het VVD standpunt moest vertolken. Er is dus ook sprake van voortschrijdend, achteruitschrijdend of draaiend inzicht bij Wilders zelf. Op het ogenblik is de religie weer wel de gebeten hond bij Wilders, maar zijn de belijders ok, voorzover het geen jonge Marokkanen zijn. In ieder geval is het een goede waarschuwing, want er valt geen peil op te trekken waar de inzichten van de heer Wilders ons voeren.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .