Arresteer de Paus!

“Justice is coming!”

Lees verder…

Update 1: Christopher Hitchens & Mark Stephens on ITV News

Update 2: Richard Dawkins on CNN

Share

1 reactie op “Arresteer de Paus!”

 1. Maria Zegt:

  Criminele organisatie, naast alle mishandelingen, zowel geestelijk, lichamelijk en seksueel bij kinderen, zijn er ook nog de volgende zaken.

  De vele baby lijkjes die gevonden zijn in de kloostergangen in zowel Italie en Spanje wo Baskenland. De baby’s waren door verstikking om het leven gekomen in en rond 1932/34. Onderzoek ook de overige gangen over de wereld.

  Pact met Mussolini in 1929, Vaticaanstad werd een land doordat de kerk de eis van Mussolini accepteerde om zijn bloedregime te steunen.

  Samenwerking met Hitler, witwassen van oorlogsbuit, valse documenten voor de oorlogsmisdadigers.

  Volgens verschillende auteurs heeft de Vaticaanse bank een rol gespeeld in de financiering van de zogenaamde rattenlijnen, de ontsnappingsroutes voor Duitse nazi’s en Italiaanse fascisten naar onder meer Noord-Amerika, Zuid-Amerika en andere delen van de wereld. Uit documenten in Amerikaanse en Duitse archieven blijkt, dat de Duitsers goud van de Reichsbank transfereerden naar de Vaticaanse Bank. Deze bank sluisde dit door naar banken in Zwitserland, waar het later door nazi’s werd gebruikt om te ontsnappen.

  Ook vermogen van de Kroatische Ustasa-regering volgde deze weg, zeggen de auteurs, waaronder William Gowen, een voormalige speciale agent van het Amerikaanse leger. Het gaat hier om oorlogsbuit, kunst, goud, zilver en juwelen afkomstig van de slachtoffers van het regime, en de opbrengsten van slavenarbeid. William Gowen zegt, dat de Kroatische ambassadeur voor het Vaticaan, mgr. Krunoslav Draganovic hem vertelde, dat hij in 1946 zo’n tien vrachtwagenladingen ontving in San Girolamo in Rome. Draganovic was de organisator van deze operatie. Hij rapporteerde indertijd direct aan Giovanni Battista Montini, de latere paus Paulus VI. Volgens hem was de uiteindelijke bestemming de Vaticaanse Bank. Dit werd later gebruikt voor de ontsnapping van Ustasa-leiders.

  In 1999 daagden (familieleden van) slachtoffers in Kroatië en enkele organisaties onder meer de Vaticaanse Bank, de Fransiscaanse Orde en de Nationale Bank van Zwitserland voor de rechtbank voor teruggave. De Vaticaanse Bank en de Fransiscaanse Orde hebben de beschuldigingen ontkend en geprobeerd de rechtsgang te vertragen. De zaak loopt nog steeds

  ———————-

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .