WK voetbal 1978

Voor we het vergeten…

Bloed aan de Paal

Voorafgaand aan dit WK voetbal in 1978 waren er nogal wat protesten door aktievoerders van “Bloed aan de Paal” (Neerlands Hoop In Bange Dagen, met Bram Vermeulen en Freek de Jonge) wegens schending van de mensenrechten in dat land door de regering. Er werden zelfs kamervragen gesteld en er verscheen later een boek.

Oranje ging toch, zonder Johan Cruijff en Willem van Hanegem. De eerste groepsfase was moeizaam, met zelfs een verlies tegen Schotland, maar daarna speelde oranje uitstekend. Uiteindelijk strandde Nederland in de finale tegen gastland Argentinië, net als vier jaar eerder in/tegen West-Duitsland.

Share

4 reacties op “WK voetbal 1978”

 1. Merino Zegt:

  Dit zijn toch wel de betere posts; journalistiek, melancholisch en leerzaam.. zo was WB vroeger vaker… maarrrrrr over 5 dagen bestaat Wakkere Burgers 6 JAAR!!!

 2. Tripel B. Zegt:

  +1

  Heerlijke post. Lekker klikken en er nog wat van opsteken ook! Wat wil een Wakkere Burger nog meer?

 3. De Dappere Man Zegt:

  Dank!

 4. Anne Zegt:

  We praten nog steeds over onze tweede plaats, terwijl we ons eigenlijk dood moesten schamen dat we in het wreedste jaar van de Argentijnse dictatuur daar überhaupt waren. Toen wisten we misschien nog niet (of wilden we het niet zien), maar nu zouden we beter moeten weten.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .