Thomas Schlijper

Het foto-weblog van Thomas Schlijper bestaat al meer dan 10 jaar. Als chroniqueur van het Amsterdamse stadsleven schrijft hij geschiedenis waar je bij staat.

Wim de Bie: Wat de site bijzonder maakt, is dat Thomas Schlijper elke dag een foto plaatst van mensen, gebeurtenissen, plekken, die hij die dag is tegengekomen. ‘Elke dag vers.’ Het archief van die dagelijkse foto’s gaat nu al aardig lijken op Het Beeld van Nederland in Het Begin van de Eenentwintigste Eeuw.

Of hij nu een toeristisch plaatje, een leuke toevalstreffer of moderne architectuur fotografeert, het resultaat is altijd een esthetisch verantwoord beeld van de stad en zijn inwoners.

Jeroen Kijk in de Vegte Ik heb een haat/liefde-verhouding met de stad Amsterdam. Ik woon er niet en dat zal denk ik ook nooit gaan gebeuren. Maar af en toe, als ik op de fotolog van Thomas Schlijper kijk, zou ik haast overwegen om tóch te verhuizen. Wat kan hij de stad toch mooi in beeld brengen!

Fotograferend meisje op Haarlemmerdijk - copyright Thomas Schlijper

Je kunt Schlijper ook volgen op Twitter. Of je volgt gewoon, net als ik, heel ouderwets met enige regelmaat zijn weblog.

Share

2 reacties op “Thomas Schlijper”

  1. robert Zegt:

    Oeh, dat weblog heb ik een tijd gevolgd. Was een beetje uit mijn systeem verdwenen. Toch maar weer eens in de gaten houden. 🙂

  2. Merino Zegt:

    En de gratis iPhone App.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .