Deze dag (11 augustus) in de geschiedenis

In 1934 wordt de zwaar beveiligde gevangenis op het eiland Alcatraz geopend. 1545 gevangenen hebben het eiland als standplaats gehad. De beroemdste gevangene was Alphonse `Al` Capone. Voordien was op het eiland eerst een militair fort (1850-1907) en daarna (vanaf 1907-1933) een militaire gevangenis gevestigd. Op Alcatraz staat ook de oudste nog werkende vuurtoren van de Amerikaanse Westkust.

deel 2
deel 3
deel 4
deel 5
deel 6

Share

2 reacties op “Deze dag (11 augustus) in de geschiedenis”

  1. Tripel B. Zegt:

    Wederom een heerlijke post!

    Ik heb de hele documentaire uitgekeken en via-via weer een hoop interessante webpagina’s op mijn leeslijst kunnen zetten over bijv. Al Capone en over de bezetting van Alcatraz door Indianen (dat stukje geschiedenis kende ik nog niet).

    Indrukwekkend die link naar de Inmates List. Ook Frank Lee Morris (in Escape from Alcatraz gespeeld door Clint Eastwood) komt op de lijst voor als inmate number 1441.

  2. Merino Zegt:

    Inderdaad een voorbeeldpost. Zou ik zelf vaker moeten doen. Wakkere Burgers-waardig.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .