Bertrand Russell

Deel 2
Deel 3

Mooie gast die Bertrand. Zijn tijd lichtjaren vooruit.

Share

3 reacties op “Bertrand Russell”

 1. Tripel B. Zegt:

  Aha, je bent eindelijk begonnen in Logicomix 😆

  En, wat vind je ervan?

 2. Tripel B. Zegt:

  Om nog eens terug te komen op ‘onze’ held. Ik vond het echt emotioneel verwarrend om te horen dat een man als Betrand Russell, waarvan ik al zoveel gelezen heb en wiens denkbeelden ik een zeer warm hart toedraag, dat zo’n gigant zo’n vreemde stem heeft. Deze denker draag je toch meer gezaghebbende stem toe. Ik denk dat het feit dat hij niet gehoord is in de jaren ’50 mede te maken heeft met zijn presentatie.

  Wat een heerlijk ouderwets interview ook. In het begin is het gewoon een spervuur van voorbereide vragen, zonder dat de interviewer enige interesse toont in het antwoord. Aan het eind wordt er flink geknipt in de vraag-antwoorden en mag Bertie afsluiten met één van zijn meest memorabele uitspraken:

  Love is wise. Hatred is foolish. In this world, which is getting more and more closely interconnected, we have to learn to tolerate each other. We have to learn to put up with the fact that some people say things that we don’t like. We can only live together in that way. If we are to live together and not die together we must learn a kind of charity and a kind of tolerance that is absolutely vital to the continuation of life on this planet.

 3. Merino Zegt:

  Ben nog niet begonnen in Logicomix, maar heb ‘The Problems of Philosophy’ ter hand genomen. En ik ben met deze beste man bekend geraakt via zijn ‘Tea pot’. Fascinerende kerel. Z’n opa is in de 19e eeuw nog premier van Engeland geweest.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .