Piper Bill

Voor we hem vergeten … hij is dood.

‘Piper’ Bill Millin was een legendarische held uit de Tweede Wereldoorlog, die met zijn doedelzak geallieerde soldaten begeleidde bij de invasie in Normandië. Tijdens de landing liep hij ongewapend in kilt op en neer over Sword Beach, zodat de soldaten van zijn regiment een oriëntatiepunt hadden om zich te hergroeperen.

De landing op Sword Beach is verfilmd in het klassieke meesterwerk The Longest Day (1962).

Piper Bill Millin on D-Day

Volledige film HIER online te bezichtigen.

Share

3 reacties op “Piper Bill”

 1. showan Zegt:

  Kijk, allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar hij kreeg die order van zijn commandant, zogenaamd om het moraal hoog te houden. Volgens mij had de betreffende commandant gewoon een kuthekel aan Billy en verwacht dat de Mof hem wel zou afschieten. Die deden dat echter niet omdat ze “niet schoten op gekken”. Het is puur geluk geweest dat hij dit kan navertellen en het is mij volstrekt onduidelijk waarom deze suicidale gek die blijkbaar ieder nutteloos bevel klakkeloos opvolgt naderhand een heldenstatus aangemeten heeft gekregen.
  Een slecht voorbeeld voor onze jeugd.

 2. Frank L. Zegt:

  [quote post=”10998″]Een slecht voorbeeld voor onze jeugd.[/quote]
  waar van akte!

 3. Tripel B. Zegt:

  Dat mag ook wel eens gezegd inderdaad 😆

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .