Conny Mus

Voor we hem vergeten…

Hij is dood.

Share

5 reacties op “Conny Mus”

 1. Frank L. Zegt:

  Wat deed deze journalist (niet geschoold) vóórdat hij in 1989 voor RTL Veronique in Palestina… (euh, excuses..ik was even vergeten dat Palestina al jarenlang bezet is door een door het westen gesteund regime) Israel ging werken als verslaggever?

 2. Frank L. Zegt:

  Ik besloot eind 1981 Nederland vaarwel te zeggen en een nieuw leven en tegelijkertijd avontuur in Israël te beginnen. Waarom Israël, in eerste instantie had ik een meer dan goede vriend die met mij wat wilde beginnen in zaken, hij is overigens nog steeds een van mijn beste vrienden, maar dat zaken doen ging niet zo soepel, we importeerden kamerplanten uit Nederland – een hit in het begin, want de kamerplanten cultuur stond hier in Israël toen nog in de kinderschoenen, maar al snel begonnen enkele klanten van ons, achter onze rug om zelf met importeren en bleek het uiteindelijk toch niet zo’n succesverhaal te worden.

  In het eerste jaar van mijn Israël avontuur kom ik een grote groep Nederlanders tegen in Jeruzalem, achteraf werd dit mijn begin in de wereld van de Televisie en journalistiek. De groep bleek voor de EO in Israël te zijn om een groot programma te maken, en vroegen mij hun te helpen. Ik vond deze ervaring zo leuk, dat ik er mee ben doorgegaan en nam afscheid van de zakenwereld, prachtige tijd gehad, maar genoeg is genoeg en TV maken is veel leuker.

  Na ongeveer zes jaar lang als freelance producer en verslaggever gewerkt te hebben, werd ik via een heel goede TV vriend van mij, in contact gebracht met Ruud Hendriks, ooit Veronica man, maar toen bezig met de oprichting van een commercieel TV station, toen RTLVeronique, vandaag RTL4 en nog meer.

  Mijn eerste klus was , de revolutie in Roemenië verslaan, met minimale middelen slaagden wij erin ten tijde van alle ellende in het land verhalen te maken, en zo was er een begin als correspondent voor RTL, gek genoeg vanuit Roemenië.

  Ik was binnen het NL journalisten groepje of eigenlijk groep, er zitten hier meer dan 10 NL journalisten, een vreemde eend, ze wisten niet wat ze aan mij hadden, iemand zonder enige journalistieke geschiedenis en of achtergrond in hun ogen werd zomaar correspondent, en dan nog voor iets nieuws en wel commerciële televisie.

  Toen ik ook nog werd gekozen als bestuurslid voor de Foreign Press Association, waar ik later ook nog eens voorzitter van werd en wel 6 lange jaren, kreeg ik in een keer heel aardige Nederlandse collega’s in Israël, eindelijk namen ze mij serieus – wat een nonsense zeg ik achteraf, maar zo ging dat toen.

 3. Tripel B. Zegt:

  [quote post=”11006″]maar al snel begonnen enkele klanten van ons, achter onze rug om zelf met importeren en bleek het uiteindelijk toch niet zo’n succesverhaal te worden[/quote]
  Tja, het ontkrachten van vooroordelen is nooit de sterkste kant geweest van Israëli’s.

  Sneu bericht over onze Conny. In zijn vakantie vak het dak gevallen tijdens een snikhete zomerdag.

 4. Tripel B. Zegt:

  Deze post maakt mij trouwens wel erg blij Merino.

 5. Frank L. Zegt:

  [quote comment=”54500″]Deze post maakt mij trouwens wel erg blij Merino.[/quote]
  😀 😀

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .