Fly Geiser

Op enkele tientallen kilometers van het Burning Man festivalterrein (te weten op 40°51’34″N, 119°19’55″W) bevindt zich het uiterst bizarre natuurfenomeen de Fly Geiser.

Fly Geiser

Uit meerdere gaten spuit water omhoog uit een voormalige waterput die in 1916 is geslagen. In de jaren ’60 heeft thermisch water zich een weg gebaand naar de waterput en sindsdien hebben mineralen zich opgehoopt tot de veelkleurige steenklomp die de geiser nu is. De kleuren worden veroorzaakt door korstmossen die bij verschillende temperaturen en concentraties zwaveldioxide gedijen.

Share

1 reactie op “Fly Geiser”

  1. G! Zegt:

    Ongelofelijk. Het heeft wel iets van de marsepeinen namaak vruchtjes die ik vanmiddag opsmikkelde.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .