Alweer geen elfstedentocht!!

Wij zijn in de afgelopen jaren zo gewend geraakt aan zachte winters, dat heel het land spaak liep toen we vorig jaar opeens een winter met ‘normale’ temperaturen hadden. De gladheidperikelen werden dan ook niet zozeer door de temperatuur veroorzaakt, maar door de overvloedige neerslag. Vanzelfsprekend was er wel vorst nodig, maar eigenlijk hoort dat nog steeds in elke Hollandse winter thuis. Ook de komende winter kan dus een sneeuwwinter worden, zónder echte Elfstedenkou! Depressies mogen dan heel dicht in de buurt komen, maar moeten in hun koers vanaf de Atlantische Oceaan ónder Nederland doortrekken. (Zuid-Europa krijgt dan veel regen.)

Wat kunnen we deze winter verwachten??

Share

1 reactie op “Alweer geen elfstedentocht!!”

  1. RW Zegt:

    Klinkt goed. Ik hoop op veel sneeuw.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .