Babyboomers (de nieuwe zondebok)

De economie stagneert, de individualistische medemens kent zijn eigen buren niet meer, de politiek is een populistisch schouwspel geworden dat het aanzien allang niet meer waard is, het postkantoor om de hoek is verdwenen, de jeugd heeft geen enkel respect voor welke autoriteit dan ook, het onderwijs is uitgehold, de verzorgingsstaat is bij het oud vuil gezet, de kloof tussen arm en rijk wordt alsmaar groter, onze pensioenen verdampen waar we bij staan, de files op de autosnelwegen lijken onoplosbaar, de subsidiekraan voor kleine culturele projecten wordt dicht gedraaid, het milieu is op vele punten onherstelbaar beschadigd…

En is dat allemaal de schuld van de Marokkanen, zoals de PVV ons wil doen geloven?

Neen, neen, driewerf neen. We hebben namelijk een nieuwe zondebok.

In 1968 veranderde de wereld met de studentenopstand in Parijs, dachten we allemaal. De revolte tegen het gezag leek prachtig, maar is meer dan veertig jaar later verzand in behoudzucht en links conservatisme.

De angry young men zijn getransformeerd in Archie Bunker achtige zuurpruimen. Ze zitten overal, in de politiek, in de media en bij de overheid. Deze ooit zo vrijgevochten zelfbewuste babyboomers (geboren 1945-1964) wonen in een gouden kooi met de deur op slot. Het wordt tijd voor een vrolijk tegengeluid.

Laat de creatieve destructie beginnen.

Het is dus de schuld van de babyboomers.

Babyboomers

http://www.hate68.com/

Share

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .