Bijbelse kunst: De Ongelovige Thomas


Share

5 reacties op “Bijbelse kunst: De Ongelovige Thomas”

 1. Tripel B. Zegt:

  Een reli-post als deze is een beetje vloeken in de kerk, heer Zappa. Daar hou ik wel van.

  Die Tomas is trouwens wel een bijzondere figuur. Hij komt slechts in één passage voor in de evangeliën, maar hij heeft desondanks naam en faam gemaakt. Respect!

  Johannes 20:27:

  Daarna zeide hij tot Tomas: Breng uw vinger hier en zie mijn handen en breng uw hand en steek die in mijn zijde, en wees niet ongelovig, maar gelovig.

  Eigenlijk zijn wij Wakkere Burgers allemaal een beetje Tomassen. We willen eerst keihard schetenwapperlijk bewijs zien, voordat we ons ergens aan committeren. Die Tomas had groots gelijk!

  Zelf ben ik ook een ongelovige Tomas en wacht ik nog steeds op een wonder of op een teken des Heeren. Tot nog toe valt echter alles rationeel te verklaren en heb ik geen god nodig om zaken te duiden. Bovendien, waar was die god/allah/jahweh/etc. toen er 5 à 6 miljoen Joden vermoord werden?

 2. Showan Zegt:

  Tsja Tripel, maar zou u ook niet boos zijn als uw zoon door een stelletje ongelovigen aan het kruis zou worden genageld?

 3. Tripel B. Zegt:

  Ja, ik zou boos zijn, maar dit is geheel bezijden de strekking van Zappa’s verhaal en dat van mij.

 4. Showan Zegt:

  Ik zeg alleen maar dat de holocaust niet kan worden aangegrepen als argument dat God niet bestaat.

 5. Merino Zegt:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_theology

  Succes jongens. Het vervolg van jullie polemiek gaarne hieronder voortzetten.

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .