Ebert’s Glossary of Movie Terms

Wat Hans Beerekamp is (ok, was) voor Nederland, is Roger Ebert voor de VS. Hij maakte een mooie lijst met waarheden als koeien aangaande ’s werelds rijke filmhistorie:

Camel, Slow-Moving All camels in Middle Eastern thrillers are crossing the road for the sole purpose of slowing down a pursuit vehicle.

Long-haired Woman Seen from Behind When approached by hero, inevitably turns out to be a man.

One-at-a-time Attack Rule In any situation where the hero is alone, surrounded by dozens of bad guys, they will always obligingly attack one at a time. (See any Schwarzenegger movie.)

Meer…

Share

1 reactie op “Ebert’s Glossary of Movie Terms”

 1. Tripel B. Zegt:

  Zeer lezenswaardig 😆

  Het valt mij ook vaak op dat men in Amerikaanse slaapkamers vaak L-vormige lakens heeft, waarbij de vrouw onder het langste eind van de L ligt.

  Verder eindigen achtervolgingen in bergachtig gebied altijd in het ravijn voor de achtervolger of degene die achtervolgd wordt. Het motorvoertuig dat in het ravijn stort, duikelt eerst tientallen seconden lang voor het tot stilstand komt. Ongeveer 3 seconden nadat het tot stilstand is gekomen, explodeert het om onduidelijke redenen.

  Mensen die zich bij een schietpartij verschuilen achter een (auto)deur worden nooit geraakt. Dit terwijl de Myth Busters toch hebben aangetoond, dat je met vrijwel elk simpel handwapen met gemak door een (auto)deur heen kunt schieten.

  Terroristen maken altijd bommen met netjes gekleurde elektriciteitsdraden en digitale secondetellers. Zodoende kan de held altijd 1 seconde voor het afgaan van de bom het juiste draadje doorknippen. Deze bommen lijken gemaakt om onschadelijk gemaakt te kunnen worden.

  Computers in spannende films hebben andere besturingssystemen dan Windows, Mac of Linux. De interface ziet er in elk geval behoorlijk anders uit, vooral wanneer er een wachtwoord ingegeven moet worden.

  Enz…

Reageer

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> of .